2020-08-09 20:41

ULTIMA ORĂ: România are un VACCIN împotriva coronavirusului

 |  20:28
ULTIMA ORĂ: România are un VACCIN împotriva coronavirusului

Centrul de cercetare Oncogen din Timișoara, condus de profesorul Virgil Păunescu, fost consilier prezidențial pe sănătate, a anunțat miercuri că a terminat de sintetizat un vaccin anti-coronavirus și începe primele teste, relatează G4media.

Virgil Păunescu, directorul centrului de cercetare, a declarat pentru G4Media.ro că vaccinul este sintetizat de echipa centrului și folosește tehnologie de sintetizare a unor proteine virale.

”Am început testarea pe celule umane, care va dura o lună. Dacă dă rezultate pe celule, adică sistemul imun se activează, dezvoltă anticorpi, vom discuta cu ANM posibilitatea de a face teste pe oameni. De notat că acest vaccin nu se pretează la etapa testărilor pe animale, folosită în tehnologia clasică de producere a vaccinurilor”, a declarat Virgil Păunescu pentru G4Media.ro.

Care sunt fazele de testare ale vaccinului? ”Întâi vom face teste pe zece oameni. Nu ne așteptăm să dea efecte secundare. În faza 2 ar urma să fie testat pe 50-100 de voluntari, iar în faza 3 pe un număr într 100 și 1000 de voluntari”.

El a explicat că dacă centrul va primi permisiunea de a face teste pe oameni, vor urma mai multe faze de testare, potrivit protocoalelor.

”Azi am stat de vorbă cu 3 fonduri de investiții americane care ne-au întrebat în cât timp îl putem produce. Ne trebuie anumite standarde pentru producție. Problema e că fosta conducere a Spitalului Județean, de care centrul aparține, ne-a sabotat și instalațiile de producție nu merg. Am discutat zilele acestea cu vicepremierul Raluca Turcan, avem nevoie de circa 3 – 3,5 mil de euro pentru testarea și producția în faza 3”.

”Dacă totul merge ok, vom putea trece la faza de producție în câteva luni. Dar avem nevoie de sprijin. Am discutat deja la guvern zilele acestea pentru un sprijin de 3 milioane de euro necesar liniilor de producție. În paralel am fost contactați de trei fonduri americane de investiții interesate de procesul pe care îl derulăm”, a mai spus Virgil Păunescu.

Context: În prezent au început doar două studii clinice de fază 1, cele care implică subiecți umani sănătoși: unul în Statele Unite, pentru care au fost recrutați 45 de participanți, și altul în China unde se recrutează în continuare 108 participanți.

11 posibile vaccinuri sunt în prezent în faza de studii preclinice, cu estimări ale intrării în faza clinică între aprilie și noiembrie 2020. Mai există 24 de posibile vaccinuri care sunt încă în faza de cercetare și de testare în laborator.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-03-25

In legatura cu acest articol...

EXCLUSIV: Situație CRITICĂ în spitalele din județul Vaslui. Medicii sunt revoltați de măsurile Guvernului

Italia continuă să-și numere morții: 683 de decese în ultimele 24 de ore

Managerul Spitalului Județean Suceava a fost DEMIS
Parerea ta...

CETATEAN
26 Mar 2020

Se facea Auto Vaccin la institutul Cantacuzino din Bucuresti
GRADINAR
26 Mar 2020

Inpuscati cei care au distrus institutul . Sabotaj .
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz