2020-07-04 16:16

Un alt BEBELUŞ a murit din cauza RUJEOLEI. Unde s-a produs TRAGEDIA

 |  09:44
Un alt BEBELUŞ a murit din cauza RUJEOLEI. Unde s-a produs TRAGEDIA

O fetiţă de doar patru luni, din localitatea doljeană Catane, a murit în urma complicaţiilor rujeolei. Boală ar fi contactat-o de la mama ei, o minoră în vârstă de 16 ani, care nu era vaccinată. Acesta este al şaselea deces cauzat de rujeolă în judeţul Dolj şi al 27-lea în ţară, în ultimele luni.

Micuţa a ajuns iniţial la Spitalul de Boli Infecţioase din Craiova, însă pentru că boala ei s-a agravat, pe 19 mai a fost transferată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, unde din păcate joi a decedat.

„Copilul era din mediul rural, dintr-o comunitate închisă. Mama, nevaccinată, a făcut rujeolă şi i-a transmis şi fetiţei boala. Se va face o anchetă epidemiologică, la fel ca în toate cazurile. Se va încerca vaccinarea contacţilor, dar dacă vor. Dar ei refuză să se vaccineze. Majoritatea cazurilor sunt în comunităţi închise, nu frecventează şcoala, drept urmare nu au fost probleme în şcoli”, a precizat, vineri, corespondentului Mediafax, Ştefan Popescu, purtător de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Dolj.

Potrivit medicilor, cele mai multe cazuri de rujeolă în Dolj au apărut în comunităţile de romi, cu familii numeroase, care refuză vaccinarea, fiind înregistrate focare în Craiova, Baileşti şi Filiaşi.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-05-26Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz