2019-12-15 17:18

Un alt medicament pentru TUSE a fost retras de la VÂNZARE

 |  14:10
Un alt medicament pentru TUSE a fost retras de la VÂNZARE

Un alt medicament pentru tuse, recomandat pentru adulţi, dar şi pentru copii de peste doi ani, a fost retras de la vânzare în România. E vorba de Epistat. Şi tot din cauza substanţei active, fenspirida, care ar provoca tulburări sale ritmului cardiac. În urmă cu doar câteva zile, şi medicamentul Eurespal, fabricat de un producător francez, fusese retras din acelaşi motiv.

Un alt medicament pentru TUSE a fost retras de la VÂNZARE
zoom

Epistat este folosit pentru tratarea tusei şi expectoraţiei atât la adulţi cât şi la copiii de peste 2 ani. Mai multe studii au arătat că fenspirida, substanţa activă, poate provoca tulburări ale ritmului cardiac.

În urmă cu trei zile, Agenţia naţională pentru medicamente din Franţa, în colaborare cu producătorul, a decis să suspende autorizaţia de punere pe piaţă a Pneumorel, vândut în România sub numele de Eurespal, scrie realitatea.net. Hotărârea a venit după ce noi studii, făcute în ultimul an, au arătat că substanţa activă, fenspiridă, poate provoca aritmii cardiace.

În Franţa, producătorul a retras medicamentul în toate formele sale, pastile şi sirop, din farmacii şi depozite. De asemenea, a cerut medicilor să nu-l mai prescrie. În plus, cei care fac tratament cu Pneumorel trebuie să înceteze imediat şi să ducă flacoanele sau cutiile rămase la distrugere.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-02-16Parerea ta...

ANONIM
16 Feb 2019

Suntem cobai
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray