2020-04-10 00:22

Un medic celebru LINIȘTEȘTE populația: ”CORONAVIRUSUL e o viroză banală”

 |  21:02
Un medic celebru LINIȘTEȘTE populația: ”CORONAVIRUSUL e o viroză banală”

Profesor doctor Alexandru Rafila, membru în Consiliul Executiv al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii și şeful Laboratorului Institutului Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş" din Bucureşti, a explicat cât de mare este pericolul infectării cu coronavirus în țara noastră. Alexandru Rafila a confirmat că în acest moment nu există niciun caz de coronavirus pe teritoriul România.

Șeful Laboratorului Institutului Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş" a explicat, la Observator, că panica legată de coronavirus este nejustificată, ținând cont că Covid-19 este "o viroză banală cel mult de severitate medie".

"Aceste lucruri se pot întâmpla, dar asta nu înseamnă nimic dacă avem suficient de mult discernământ și nu ne lăsăm pradă panicii, mai ales că discutăm de o infecție în care în majoritatea cazurilor este o viroză banală cel mult de severitate medie, iar cazurile grave, complicate, care produc mortalitate importantă, sunt doar la categoria de vârstă peste 70-80 de ani, la persoane care au comorbidități, alte afecțiuni.  [...] Trebuie să fim conștienți că este o boală care a arătat, prin evoluția ei, că majoritatea cazurilor sunt forme ușoare și forme medii. Constituirea de rezerve de hrană pentru perioade îndelungate este exagerată", a declarat Alexandru Rafila.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-02-26Parerea ta...

AșTERNUTUL MORțII
27 Feb 2020

Profesor doctor Alexandru Rafila! Parca maine nu-i poimâine si nu-l mai vedem... și vom afla in curând cum întreg sistem de sănătate este învins de un banal virus coronavirus.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine