2020-07-14 06:57

O nouă schemă de TRATAMENT a pacienţilor cu COVID la Timişoara: administrarea de anticoagulante alături de antivirale

 |  15:56
O nouă schemă de TRATAMENT a pacienţilor cu COVID la Timişoara: administrarea de anticoagulante alături de antivirale

Coordonatorul Secţiei COVID din cadrul Spitalului de Boli Infecţioase "Victor Babeş" din Timişoara şi omul care a vindecat până acum zeci de perasoane infectate cu noul coronavirus, dr. Virgil Musta, a decis să introducă un nou protocol în tratarea pacienţilor cu SARS-CoV-2. Şi anume administrarea de anticoagulante alături de antivirale, după ce s-a constatat că multe dintre decese au fost cauzate de tromboze. Acestea se vor administra preventiv, în formele uşoare şi la asimptomatici, dar şi curativ.

Dr. Virgil Musta a explicat că decizia a fost luată în urmă cu circa două săptămâni, după ce echipa COVID a Spitalului "Victor Babeş" din Timişoara a primit o serie de informaţii medicale din surse sigure, legate de mecanisme patogenice şi noi studii legate de acestea, iar el a participat la mai multe conferinţe internaţionale cu specialişti în domeniu, pe această temă.

"S-a remarcat că o mare parte din pacienţi prezintă probleme la nivelul vaselor mici pulmonare, cardiac, cerebral şi poate şi al altor organe şi că, de fapt, una dintre principalele cauze ale deceselor este această tromboză, pentru că oxigenul nu mai poate fi transportat de la plămâni în organism, întrucât sunt trombozate vasele. (...). M-am gândit să introduc în protocolul nostru şi terapia patogenică, cât mai devreme, pentru a evita aceste complicaţii, întrucât s-a constatat că, cu cât se acţionează mai devreme, cu atât riscul de a se trece în forme grave scade. Şi atunci, am creat acest protocol care. pe lângă antivirale, conform protocolului naţional, prezintă şi antiinflamatorii steroidiene şi anticoagulante", a declarat dr. Virgil Musta a declarat vineri, pentru Agerpres.

Potrivit doctorului, în mod normal, la tromboze este predispus organismul persoanelor în vârstă cu o anumită patologie, dar s-a constatat că, în cazul coronavirusului, inflamaţia produce această hipercoagulabilitate care apare şi la tineri.

"De aceea, unele dintre aceste anticoagulante se dau preventiv, altele curativ, în funcţie de nişte parametri. Noi aplicăm deja această schemă de vreo două săptămâni", a precizat dr. Musta.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-04-24Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz