2020-07-11 10:55

Un semnal de alarmă: Ce va crește nepremis de MULT pe pandemie

 |  00:05
Un semnal de alarmă: Ce va crește nepremis de MULT pe pandemie

Potrivit unui studiu realizat de Statele Unite, ipoteza că la nivel internațional gândurile suicidare și depresia vor fi întâlnite în număr foarte mare în următoarea perioadă a căpătat contur.

Și studii efectuate la nivel international, pe aceeași temă, au ajuns la concluzii asemănătoare. Psihologul Radu Leca trage un semnal de alarmă privind creşterea riscului de sinucideri şi depresie, din cauza pandemiei. "Știm deja că mii de cetățeni americani ar putea să moară din cauza clară a abuzului de substanţe, dar şi a suicidului, ambele aspecte cauzate de Covid 19, conform unui studiu realizat de CNN. Știm că anxietatea este răspunsul sută la sută natural al organismului la stres, fiind un sentiment profund de frică în legătură cu evenimente viitoare în viața noastră. Depresia este o tulburare puternică a dispoziției care provoacă un sentiment persistent de tristețe și pierderea interesului față de lucrurile care ne bucurau la un moment dat. Denumită oficial și tulburarea depresivă majoră, aceasta afectează direct modul în care te simți și alegi să te comporţi și poate duce la o varietate de probleme, atât emoționale, cât și fizice", a declarat Radu Leca în exclusivitate pentru dcnews.ro.

O situaţie care trezeşte anumite sentimente

Psihologul mai a mai adăugat că suicidul include o serie de acţiuni pe care subiectul le întreprinde pentru a se omorî. “Este acest fenomen semnificativ în cazul depresiei majore? Da, este. Cunoaștem faptul că structurile sociale umane nu au tratat cu indiferenţă gestul suicidar. Pentru majoritatea subiecţilor suicidul este o situaţie care trezeşte sentimente de: frică, milă, indignare dar nu de indiferenţă. Subiectul depresiv care ajunge la suicid refuză terapia și medicamentația”.

Prin urmare, confruntările viitoare ale omenirii nu vor fi numai pe terenul pandemiei…


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-05-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz