2020-03-29 02:13

Unde sunt IZOLAȚI suspecții de CORONAVIRUS

 |  14:44
Unde sunt IZOLAȚI suspecții de CORONAVIRUS

Deputatul USR Emanuel Ungureanu face un apel public către Ministerul Sănătăţii şi Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti să schimbe locația unde sunt izolaţi suspecţii de coronavirus. Ar fi vorba despre o clăadire în care sunt îngrijiţi pacienţi cu boli cronice, inclusiv persoane care fac dializă.

"Echipa guvernamentală ne-a atras atenţia să nu transmitem mesaje de panică către populaţie cu privire la coronavirus. Este un mesaj echilibrat, pe care îl susţinem. În acelaşi timp, ne vin mesaje şi sesizări alarmante din partea unor bolnavi cronici din Bucureşti şi din zonele limitrofe care se plâng că aşa-zisa locaţie secretă pe care a amenajat-o doamna Firea împreună cu DSP Bucureşti şi a fost transmisă în presă cumva pe surse este foarte apropiată de un loc foarte aglomerat din Bucureşti. Astăzi de dimineaţă am fost în acea locaţie aşa-zis secretă, unde mai sunt cinci pacienţi care au venit de pe acea navă 'Diamond Princess' (...), să văd cu ochii mei dacă este adevărat dacă aceşti călători care au venit din zonele cu focar de coronavirus ar fi fost cazaţi într-o clădire unde la parter sunt pacienţi cu boli cronice. Din păcate, s-a confirmat această informaţie, vorbim despre o clădire care îngrijeşte aproximativ 200 de pacienţi, mulţi cu boli autoimune, unii au imunitatea foarte scăzută şi îngrijorarea acestora este că (...) se pot intersecta într-un fel sau altul", a declarat Ungureanu la Parlament.

El consideră că acea clădire nu este potrivită pentru suspiciuni de coronavirus întrucât aceasta se află într-o zonă aglomerată, în apropierea unor blocuri şi a unui hypermarket. Dar, și mai important este că iar în acea clădire sunt îngrijiţi, de luni până sâmbătă, pacienţi cu insuficienţă renală cronică, având 'un sistem imunitar deprimat' şi care sunt 'într-un mare risc'.

"Sper să nu fiu nevoit să dau şi imagini... Sper ca Ministerul Sănătăţii să se mişte rapid, să ia de acolo acei pacienţi, să-i mute în altă parte (...). Eu am vorbit cu cei care se ocupă de zona aceea, de parter, zona de dializă şi le-am atras atenţia celor care patronează acel sistem că trebuie să-şi protejeze pacienţii. Mi-au spus că au sistem de ventilare separat, că intrările sunt separate, însă pacienţii continuă să trimită scrisori către Primărie, către minister şi să susţină că nu e normal ca în acelaşi corp de clădire să fie pacienţi cu boli cronice şi pacienţi suspectaţi de infectare cu acest virus", a argumentat Ungureanu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-02-25Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine