2020-06-05 01:05

Următorul pas - obligativitatea purtării măștii de protecție? Raed Arafat ”pregătește terenul”

 |  18:58
Următorul pas - obligativitatea purtării măștii de protecție? Raed Arafat ”pregătește terenul”

După ce tot mai multe județe din țară au impus obligativitatea purtării măștilor de protecție, secretarul de stat Raed Arafat anunță, într-o postare pe facebook, că este foarte posibil ca această măsură să devină obligatorie în întreaga țară.

”Când am vorbit la începutul pandemiei despre purtarea măștii de persoanele din stradă, ideea generală pe plan mondial a fost că acest lucru nu are rost și au existat explicații pertinente de ce să nu devina purtatul măștii o practică generală, aceasta fiind recomandată numai persoanelor cu simptome. Unul din considerente a fost și lipsa majoră a măștilor și necesitatea în primul rând de a le asigura personalului medical.

Recent însă, luând în considerare modul de răspândire a virusului inclusiv de la persoane infectate dar asimptomatice, mai multe autorități pe plan internațional au început să recomande purtatul măștii, sau a orice altă formă de material de protecție pentru nas și gură, oriunde mergem în spațiile publice, în mijloacele de transport în comun sau când suntem la întâlnire cu alții. Dovezile recente arată că acest comportament poate reduce răspândirea virusului care cauzează COVID 19 în comunitate.

Este cunoscut faptul că nu prea găsim măști simple în piață și faptul că în cazul în care găsim prețurile pot fi exorbitante. De aceea au început să apară alternative ce pot fi realizate acasă de oricine ca să le poarte când iese din casă.

Va dura până ne vom obișnui cu această practică dar din ce văd și din informațiile pe care le avem, ar fi bine să începem să aplicăm această practică cât de repede posibil, indiferent de cine ar râde de noi și cât de haios sau ciudat am arăta.

Măsurile luate până acum de autoritățile din România au fost unele cu impact pozitiv, purtarea măștii sau a orice material care poate împiedica ca particulele care se răspândesc când vorbim, tușim sau strănutăm, să ajungă la alții sau la noi și să ducă la răspândirea virusului, ar fi o măsură suplimentară care să vină în sprijinul celor care se luptă cu acest virus și în sprijinul nostrum, al tuturor pentru a ne proteja și a proteja pe alții.

Aduceți-vă aminte, nu este nevoie de mască medicală ca să vă protejați și să protejați pe alții... puteți improviza!

Totodată, dacă faceți acest lucru și vă confectionați o mască acasă, nu uitați să o spalați zilnic cand vă întoarceți acasă, și să o călcați.

Nu uitați că numai împreună putem învinge acest virus!” – este mesajul transmis de secretarul de stat Raed Arafat.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-04-05Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine