2020-08-07 00:45

Vaccin antigripal GRATUIT pentru copiii între șase luni și cinci ani

 |  21:38
Vaccin antigripal GRATUIT pentru copiii între șase luni și cinci ani

De anul acesta, cei mici au fost incluşi şi în România în grupele de risc. Experţii propun ca vaccinul să poată fi luat şi pe reţetă compensată, de la farmacie, pentru a extinde scutul de protecţie împotriva gripei. Boala a răpus aproape 200 de români, în ultimul sezon.

Specialiştii au trimis deja Ministerului Sănătăţii şi Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate propunerea ca vaccinul gripal să fie inclus la compensare.

Cer să fie, pentru început, un proiect-pilot, măcar de la anul, dacă nu chiar din acest sezon, pentru copiii care au între 6 luni şi 5 ani.

Experţii propun ca medicii de familie, pediatrii şi specialiştii în boli infecţioase să prescrie vaccinul împotriva gripei pe un formular de reţetă compensată. Pe baza acestui document, doza ar urma să fie ridicată din farmacie şi, ulterior, administrată de către doctorul care a prescris-o.

Un medic de familie dintr-o comună doljeană spune că, anul trecut, aproximativ o treime dintre părinţii copiilor de pe lista sa au cumpărat vaccinul pentru cei mici. O doză cu patru tulpini gripale costă în jur de 60 de lei.

Complicaţiile gripei au ucis 199 de români, în ultimul sezon. 1,3 milioane au fost imunizaţi cu vaccin gratuit de la Ministerul Sănătăţii. Alte două sute de mii l-au cumpărat din farmacii.

Anul acesta, ministerul va distribui un milion şi jumătate de vaccinuri.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-09-29Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz