2020-07-07 19:30

Campioana olimpică, Simona Pop: “Când am urcat pe podium, pantalonii mi s-au rupt pe pulpă!”

 |  18:47
Campioana olimpică, Simona Pop: “Când am urcat pe podium, pantalonii mi s-au rupt pe pulpă!”

Scrimera Simona Pop, campioană olimpică la Rio 2016 cu echipa de spadă a României, a vorbit, marţi, la ProSport LIVE, despre starea echipamentelor puse la dispoziţie de Comitetul Olimpic şi Sportiv Român la competiţia desfăşurată pe pământ brazilian, spunând că pantalonii i-au plesnit chiar în momentul în care s-a urcat pe podiumul de premiere.

”Când echipamentele erau ambalate, păreau OK. Când am început să le purtăm şi să le spălăm, au apărut problemele. Eu, de exemplu, când am urcat pe podium, pantalonii mi s-au rupt pe pulpă, pentru că erau strâmţi. Nu este adevărat că am luat măsuri prea mici, pentru că nu este aşa. Dar nu mai contează, am urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului chiar şi cu acest echipament. Eu am cerut măsura L, deşi nu sunt o persoană corpolentă. N-am făcut schimburi de echipamente cu sportivii din alte ţări, deoarece nu mi-a mai rămas nimic. Chiar mă uitam, mi-au mai rămas trei tricouri şi un hanorac”, a declarat Simona Pop.

Sportivii care au reprezentat România la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro s-au plâns de calitatea proastă a echipamentelor. Ulterior, s-a descoperit că acestea erau contrafăcute. Poliţiştii au deschis chiar şi o anchetă şi au ridicat mai multe documente de la sediul Comitetului Olimpic şi Sportiv Român.

Simona Pop a mai spus că perioada de la Rio a fost lungă şi obositoare. "Nu a fost o decizie OK de a menţine atât de mult timp delegaţia României la Rio. A fost mult, o lună şi două zile. În primele zile, a fost bine, am vizitat locuri, am văzut monumente, trecea timpul. Apoi au urmat câteva zile cu ploaie, am stat înăuntru, a intervenit monotonia, dorul de casă. Acum simt nevoia unei pauze prelungite. Antrenamentele multe, stresul intens, mai ales în calificări, cer acest lucru", a precizat Simona, la ProSport LIVE.

Simona Pop este de părere că poţi trăi din sport în România doar dacă devii campion european sau mondial. "Primii bani pe care i-am câştigat din scrimă au venit în 2008, după argintul la Campionatul Mondial pentru juniori. Am reuşit să-mi iau o maşină, o Dacia Sandero. În România, doar dacă ajungi la nivel înalt, să devii campion european sau mondial, poţi să trăieşti din sport", a conchis Simona.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-09-27Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE