2020-07-07 00:38

Echipa feminină de spadă a României şi-a apărat titlul la CE de scrimă din Elveţia

 |  19:09
Echipa feminină de spadă a României şi-a apărat titlul la CE de scrimă din Elveţia

Florentin Dincă

Echipa feminină de spadă a României a cucerit medalia de aur la Campionatele Europene de scrimă de la Montreux (Elveția), ieri, după ce a învins în finală formația Estoniei, scor 45-35. Elevele lui Dan Podeanu şi-au apărat astfel titlul cucerit anul trecut, la Strasbourg, în fața Rusiei.

România şi-a luat o bine meritată revanşă în faţa Estoniei, echipă care îi fura în urmă cu doi ani aurul la Zagreb. Medalia de bronz în Elveţia a fost cucerită de Italia (Rossella Fiamingo, Bianca Del Carretto, Maria Navarria), care a trecut, în finala mică, scor 45-34, de Suedia. Pe de altă parte, România mai avea o medalie la Montreux, prin Simona Pop, în proba individuală de spadă.

Echipa feminină de spadă a României şi-a apărat titlul la CE de scrimă din Elveţia
zoom
Filmul ultimului act

Ana-Maria Brânză a început bine finala şi a făcut 5-4 cu Irina Embrich după primul asalt. Simona Pop a mărit apoi avantajul pe tabelă, 7-4, în faţa Juliei Beljajeva (7-4), iar Brânză a menţinut diferenţa de trei puncte și după întâlnirea cu Erika Kirpu, scor 12-9. Simona Gherman a avut apoi o evoluţie entuziasmantă, desprinzând România , scor 16-10, în aceleiaşi Julia Beljajeva. Simona Pop a continuat seria bună a echipei tricolore şi a dus scorul la 23-16, pentru ca apoi să se relaxeze, dându-I posibilitatea lui Embrich să revină, scor 24-21. Ana-Maria Brânză a pus din nou stăpânire pe partidă, după ce a făcut 27-22 cu Beljajeva 27-22, iar Pop a câştigat la limită duelul cu Kirpu (6-5), scro 33-27. La ultimul asalt, Simona Gherman a dezmembrat-o pe Irina Embrich, iar naţionala nostră de spadă s-a impus la final în stil de mare mare, mare echipă, scor 45-35.

Cu Suedia, la baionetă

Tricolorele au trecut, cu mari emoţii, în penultimul act, de surprinzătoarea naţională a Suediei, scor 45-42. România, în componenţa Ana-Maria Brânză, Simona Gherman și Simona Pop, plus Loredana Dinu - rezervă, au revenit senzaţional în partea a doua a disputei, după ce înaintea ultimelor două confruntări scandinavele erau în avantaj pe tabelă, scor 29-25. În sferturi, România a învins Ucraina cu 31-25.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-06-09Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE