2020-07-14 04:32

Mihai Covaliu, gata să candideze la șefia Comitetului Olimpic Român

 |  18:19
Mihai Covaliu, gata să candideze la șefia Comitetului Olimpic Român

Președintele Federației Române de Scrimă, Mihai Covaliu, șeful singurului for care a câștigat un titlu olimpic la Rio de Janeiro, intenționează să candideze la postul de președinte al COSR, cu condiția să obțină o susținere majoritară din lumea sportului.

''Nu ascund faptul că sunt oameni care și-au arătat disponibilitatea pentru a mă susține. Eu ca și sportiv, antrenor și președinte de federație nu am alt gând decât a face performanță, indiferent în locul în care voi fi. Și acolo unde voi fi îmi voi face întotdeauna datoria către țară și după aceea față de persoanele care m-au susținut și au avut încredere în mine. Până acum în pozițiile în care am fost mi-am îndeplinit obiectivele și am arătat că pot să fac ceea ce spun. Încă nu s-au încheiat toate consultările, pe 15 octombrie este ultima zi de depunere a candidaturilor, am timp să mă gândesc și să discut cu toată lumea. În momentul în care voi avea o susținere majoritară, sigur voi face acest pas'', a declarat Mihai Covaliu, joi, la festivitatea de premiere a sportivilor steliști de la Ministerul Apărării Naționale, informează Agerpres.

Dacă va candida, Covaliu, 38 de ani, cu rezultate de excepție ca sportiv, antrenor și președinte, ar fi unul dintre favoriți la alegerile pentru președinția COSR programate pe 15 noiembrie.

''Este un moment dificil, dar eu am încredere, știu că se poate, știu că sunt oameni capabili să redreseze sportul din România, sunt oameni care își doresc acest lucru. Trebuie făcuți pași mici, dar foarte hotărâți, fără vorbe mari, avem nevoie de muncă și avem nevoie de oameni care vor binele României. Am fost la Rio și am trăit momente plăcute și mai puțin plăcute. Cunosc foarte bine atmosfera din rândul sportivilor, din rândul antrenorilor, știu problemele lor, am fost acolo cu ei și știu ce este de făcut'', a adăugat Mihai Covaliu, campionul olimpic de la Sydney.

Confruntarea campionilor

Gabriela Szabo și Nicu Vlad, cel care asigură interimatul la conducerea COSR, sunt de asemenea tentați să intre în cursa pentru președinție, în funcție de susținerea pe care o vor găsi în lumea sportului.

"Sunt tentat să candidez la alegeri, normal, este o funcție onorantă. De altfel, orice membru al COSR ar fi onorat să fie președinte. Dar încă nu am luat o hotărâre. Am avut discuții cu reprezentanți de la unele federații, dar o să vedem. O să iau o decizie până la 17 octombrie (n.r. - data limită de depunere a candidaturilor)", a spus Nicu Vlad, campion olimpic la Los Angeles în 1984.

El a menționat că este nevoie de o schimbare în sportul românesc. "După rezultatele de la Rio este nevoie de o schimbare. Deși, în ceea ce privește strict rezultatele sportivilor, totul ține de fiecare federație în parte, pentru că ele se ocupă de pregătire. Dar federațiile trebuie susținute în acest efort al lor", a adăugat fostul campion olimpic.

La rândul său, Gabriela Szabo, și ea campioană olimpică la Sydney și fost ministru al Tineretului și Sportului, a declarat că este "o variantă" să candideze la președinția Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

La 29 august, Alin Petrache a demisionat din funcția de președinte al Comitetului Olimpic și Sportiv Român, pentru neîndeplinirea obiectivului la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, mai exact câștigarea a 6-8 medalii.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-09-29Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE