2020-07-04 16:08

10 SIMPTOME pentru depistarea CORONAVIRUSULUI la timp

 |  21:21
10 SIMPTOME pentru depistarea CORONAVIRUSULUI la timp

Studierea cazurilor de coronavirus a scos la iveală 10 simptome pe care le-au avut marea majoritate a pacienţilor depsitaţi pozitivi la virusul Covid-19.

1. Respiraţie dificilă

E cel mai grav simptom, deşi nu este primul care apare. Senzaţia este că plămânii nu au capacitatea să se umple cu aer, iar respiraţia devine tot mai dificilă.

2. Febră

Temperatura corpului este extrem de importantă în depistarea coronavirusului. Dacă trecem de 38 de grade ne putem pune primele semne de întrebare.

3. Tuse uscată

Coronavirusul se exprimă printr-o tuse foarte specifică: uscată, incomodă și resimțită în piept. Un raport publicat de Organizația Mondială a Sănătății în februarie a constatat că peste 33% din 55.924 de persoane confirmate pozitiv la Covid-19 au avut o tuse seacă.

4. Frisoane și dureri musculare

Apar de obicei noaptea. Senzația este aceea de a avea un corp plin de lovituri. Crizele pot apărea ca urmare a febrei. În cazuri extreme se poate ajunge la delir, citeaza monitorulcj.ro.

5. Confuzie

Capacitatea sau o parte din ea de a fi alert, de a reacționa normal la situațiile de zi cu zi se pierde. Dacă această confuzie apare în același timp cu febră, tuse sau buze pe un ton albăstrui, trebuie să sunati la 112.

6. Probleme digestive

Diareea este si ea pe lista simptomelor de coronavirus.

7. Ochii roșii

Tot mai mulţi pacienţi depsistaţi pozitiv s-au plâns de acest simptom. Se recomandă ca în cazul purtării lentilelor de contact să fie înlocuite cu ochelari. Conjunctivita este extrem de contagioasă și de această dată efectul poate fi dublat la purtarea coronavirusului.

8. Fără miros și fără gust

Dacă apare, este doar un efect ușor sau moderat al virusului. Anosmia este, totuși, un indiciu semnificativ al prezenței în organism a COVID-19. Problema este când febra şi tusea se adaugă la acest simptom.

9. Oboseală

Un raport oferit de Organizaţia Mondială a Sănătăţii explică faptul că aproape 40% din cele aproape 6.000 de persoane analizate au resimţit oboseală nejustificată.

10. Dureri de cap, gât

Dintre cele 6.000 de cazuri analizate de OMS în China, 14% dintre cazurile de Covid-19 au prezentat simptome de durere de cap și gât, în timp ce aproape 5% au avut congestie nazală.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-04-08Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz