2020-02-22 09:33

4 sfaturi ca să scapi de METABOLISMUL LENT și să poți SLĂBI

 |  01:07
4 sfaturi ca să scapi de METABOLISMUL LENT și să poți SLĂBI

Foarte multe persoane se confruntă cu o problemă care le împiedică să slăbească și să își mențină o greutate constantă fără să se înfometeze: au metabolismul lent. Arderea caloriilor este astfel îngreunată și devin predispuse la creșterea în greutate.

Există doi combustibili majori pe care organismul îi arde: carbohidrații (amidon, zahăr si celuloză/fibre) și grăsimile. Pot fi arse și alte tipuri de combustibil precum proteinele și cetonele, însă organismul nu le preferă pe acestea întrucat are nevoie de multă energie pentru a le consuma, energie pe care prefera să o păstreze pentru momentele în care trebuie să depună efort.

 

Un metabolism sănătos înseamnă să poți depune efort considerabil cu minim de combustibil, pus la dispoziție de o cantitate mică de alimente. Din păcate, multe persoane ajung să aibă un metabolism inflexibil, gras, obosit, iritat și înfometat, deși este bine hrănit. Se ajunge astfel la un blocaj metabolic, adică o cantitate prea mare de combustibil încearcă să pătrundă în organism, iar pomparea energiei nu se realizează corect. 

 

Astfel, pentru a fi sănătos ai nevoie de un metabolism flexibil și nu neapărat de unul rapid, așa cum cred mulți. 

 

Un metabolism flexibil are capacitatea de a îndeplini numeroase sarcini, în acelasi timp.

 

Sfaturi pentru a obține un metabolism flexibil

 

 

Consumă frecvent de proteine și fibre

 

În cazul persoanelor care se confruntă cu un metabolism inflexibil, consumul de carbohidrați nu este recomandat în prima etapă a transformării corporale.

Majoritatea acestor persoane nu au capacitatea de a arde grăsimile si zaharurile corespunzător, motiv pentru care simt nevoia de a consuma multă mâncare frecvent și, cu toate acestea, nivelul lor de energie este redus considerabil.

Metabolismul lor nu este încă pregătit pentru a face față consumului de carbohidrați și zaharuri. 

 

Consumă frecvent cantități mii de proteine și fibre pentru a scăpa de nevoia de a consuma cantități mari de carbohidrați.

 

 

Dieta macro

 

Dietele macro sunt concentrate pe un singur tip de alimente.

După ce îți recapeți primul nivel al flexibilitatii metabolice, te poți concentra pe un singur tip de mâncare, în funcție de preferințe. Această etapă te va ajuta să elimini nevoia metabolismului de a îndeplini mai multe sarcini, pentru a-i permite să funcționeze corespunzător.

Noi suntem pregătiți să îți oferim sfaturile de care ai nevoie, pentru a parcurge acest pas, fără riscul de a produce daune organismului tpu.

 

Postul intermitent te ajuta sa iti disciplinezi metabolismul

 

Pentru a trece de la un metabolism inflexibil la unul flexibil, uneori este nevoie și de reinstaurarea disciplinei alimentare. Poti face acest lucru adoptând, pentru o perioadă scurtă de timp, schema postului intermitent.

Acesta înseamnă să consumi alimentele recomandate de nutritionist într-un interval fix de timp, in fiecare zi. Poti considera 12 ore in care sa consumi alimentele bune pentru organismul tău și 12 ore de pauză, în care consumi doar lichide lipsite de conținut caloric.

Astfel, organismul tau va deveni disciplinat și tu vei face următorul pas catre un metabolism flexibil.

 

 

Antrenamente la sală în rutina săptămânală

 

Ultima etapa a procesului de antrenare a metabolismului, pentru a deveni flexibil, este reprezentată de efectuarea antrenamentelor la sala de fitness. Alcătuiește un plan de antrenament eficient, cu ajutorul unui antrenor, pentru a atinge obiectivele de transformare corporală propuse.

Astfel, dieta ta trebuie să fie în legătura directă cu tipul de antrenamente efectuate, pentru a mentine flexibilitatea metabolismului tău. De exemplu, atunci când consumi mulți carbohidrați, trebuie sa efectuezi exerciții fizice care presupun efort intens, pentru a-ți sustine metabolismul.

Noi am ajutat mii de oameni să ajungă la rezultatele dorite, personalizând tipul de antrenament și planul alimemtar, conform situației fiecăruia în parte”, explică antrenorul Flavius Ursachi.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-10-31



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE


STARBAG




Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine