2020-01-28 10:20

5 EXERCŢII simple pentru un abdomen plat

 |  15:03
5 EXERCŢII simple pentru un abdomen plat

Cu toții ne dorim un abdomen plat, însă, pentru a ajunge să avem mult-râvnitele pătrățele, este nevoie de o disciplină, mult sport și, foarte important, o dietă corespunzătoare. Antrenamentul zilnic pe care îl facem acasă sau la sală trebuie să conțină acele exerciții ce activează mușchii abdominali și a ard depozitele de grăsime din acea zonă.

Flavius Ursachi, triplu campion național de Culturism si Fitness, recomandă cinci astfel de exerciții, ușor de urmat, dar eficiente.

Pentru aceste exerciții pentru abdomen avem nevoie de o minge și de o saltea.

1. Placa cu sprijin pe minge

Ne poziționăm cu antebrațele pe minge și ne ridicăm pe vârfuri. Stăm așa până la 1 minut.

2. Cățărătorul

Din poziția de flotare, ne sprijinim în mâini, ținem umerii deasupra palmelor, și ducem ușor genunchiul la piept, ținând spatele drept și abdomenul încordat. Alternăm și facem câte 15-20 de repetări pentru fiecare parte.

3. Exercițiu pentru lateralul abdomenului

Stând pe o parte, rezemați în antebraț, ridicăm vertical brațul opus. Menținem poziția câte 30 secunde pentru fiecare parte.

4. Exercițiu pentru partea inferioară a abdomenului.

Stăm pe spate, cu genunchii îndoiți și călcâiele trase spre bazin. Ridicăm ușor picioarele până la piept, revenind apoi în poziția inițială. Facem fără grabă serii de câte 20 de repetări.

5. Forfecări

Stăm la orizontală, cu brațele sub spate și umerii ușor ridicați, si forfecăm picioarele sus-jos. Putem face și varianta de exerciții tip bicicletă din această poziție, alternând un picior în față și altul retras.

Deși sunt cele mai simple și eficiente exerciții pentru abdomen, Flavius Ursachi subliniază că nu sunt suficiente pentru a ajunge să avem un abdomen plat, cu părățele. Antrenorul Bodyshape recomandă să antrenăm toate grupele musculare, iar antrenamentele să fie completate de o alimentație echilibrată, personalizată cu sprijinul unui specialist.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-03-27Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine