2020-04-07 10:31

5 pași esențiali pentru cei care doresc să devină antreprenori

 |  14:13
5 pași esențiali pentru cei care doresc să devină antreprenori

Dăruirea și tenacitatea celor care sunt antreprenori a devenit deja cunoscută, fiind oarecum o modă. Oamenii prezentului încep o afacere din mai multe motive, potrivit analiștilor. Conform cercetărilor din ultimul timp, oamenii noilor vremuri pe care le trăim sunt adesea determinați de oportunitatea pieței și mai puțin de necesitate.

Indiferent de grupa de vârstă sau de generație, există – potrivit analiștilor - câteva considerente universale care se aplică tuturor potențialilor antreprenori, în timp ce se pregătesc să înceapă o afacere. Antreprenorii reprezintă o…rasă unică de oameni! În timp ce unii stau și visează cu privire la fericirea de a fi propriul șef și de a-și crea propria afacere, cei care își doresc cu adevărat să devină antreprenori  chiar își construiesc această fericire. Cei mai de succes antreprenori din lume nu sunt cei care renunță impulsiv la locurile de muncă pentru a urmări o idee rapidă. Ei sunt cei cu o mentalitate antreprenorială - un set de perspective și valori care le permit să atingă ceea ce și-au propus.

La modul general vorbind a deveni antreprenor nu este niciodată ușor, dar dacă știi să îți răspunzi unor întrebări, autoevaluându-te și urmezi câțiva pași, sunt șanse de reușită.

Ești automotivat?

1. Evaluați motivația antreprenorială. Antreprenoriatul nu este potrivit pentru toată lumea. Așa că e important de stabilit dacă ar putea fi o idee bună, înainte de a pierde cantități semnificative de timp, bani și de a face eforturi nemăsurate pentru lansarea unei afaceri. Ești automotivat? Succesul în afaceri nu este niciodată un lucru 100% sigur. Poți face față riscurilor și incertitudinii? Poți să te descurci cu întârzieri și respingeri, fără a cădea în disperare profundă? Antreprenorii trebuie să aibă un avantaj pentru gestionarea timpului și stabilirea priorităților în mod eficient. Sunteți organizat și capabil să recunoașteți sarcini care necesită atenție urgentă față de cele care pot aștepta? Gândiți-vă!

2. Anticipați modul în care antreprenoriatul vă poate afecta relațiile interpersonale. Începerea unei afaceri necesită timp și concentrare - deseori cantități mari din ambele. Acest lucru va avea un impact, într-o oarecare măsură, asupra relațiilor cu partenerul, copiii, rude și prieteni. Unii oameni s-ar putea simți jigniți de timpul și atenția pe care o dedicați startup-ului dvs. și nu vor înțelege întotdeauna de ce nu vă puteți elibera o oră pentru prânz – de exemplu. Este esențial să comunicăm și să stabilim așteptările de la început, astfel încât să puteți ajuta la prevenirea situațiilor neplăcute, potrivit AllBusiness.com.

Puteți accepta asta?

3. Anticipați cum vă poate afecta antreprenoriatul traiul, la început. Începerea unei afaceri vine adesea cu reducerea luxului vieții. Și prin lux, nu înțelegem neapărat caviar, călătorii exotice și alte lucruri exorbitante. Ar putea fi necesar să renunțați temporar la unele dintre avantajele modeste de care vă bucurați în mod regulat. Fie că este vorba de opriri zilnice pentru o cafea în centrul orașului, abonamente la sală, cine la restaurant în fiecare sâmbătă seara și așa mai departe. Ar putea fi necesar să le puneți în așteptare în timp ce așteptați ca afacerea dvs. să se intensifice. Puteți accepta asta? Familia poate accepta asta?

4. Învățați! Antreprenoriatul este o călătorie și o experiență educațională. Pe măsură ce parcurgeți procesul de pornire și administrare a unei afaceri, veți descoperi deficiențe în cunoștințele și capacitățile dvs. De care habar nu aveați până acum. Acceptați că sunteți imperfecți și veți face greșeli. Ceea ce contează este cum reacționați la aceste provocări. Lăsați ego-ul deoparte și fiți dispuși să învățați și să îmbunătățiți.

5. Credeți în voi și în abilitățile voastre. Mai mult, învățați să luați aminte la critica constructivă atunci când primiți feedback de la ceilalți. Acest lucru vă va ajuta să deveniți antreprenori mai puternici și mai eficienți.

Începerea unei afaceri nu va fi un lucru deloc ușor, dar dacă vă canalizați punctele forte, vă pregătiți pentru provocări și utilizați înțelept resursele, veți reuși! Unul dintre motto-urile favorite ale lui Richard Branson - fondatorul grupului de firme Virgin Group este: „Curajosul poate că nu trăiește pentru totdeauna, dar precautul nu trăiește deloc!”. Orice afacere implică riscuri. “Fii pregătit să fii pus la pământ”, mai spune Branson, „pentru că succesul vine rar din încercări sigure!”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-06Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine