2020-04-07 14:01

5 SCHIMBĂRI care apar în viaţa ta dacă te apuci de SPORT

 |  14:50
5 SCHIMBĂRI care apar în viaţa ta dacă te apuci de SPORT

După sărbătorile de iarnă multe persoane sunt decise să țină dietă ori să meargă la sala de sport în dorința de a da jos kilogramele în plus. Specialiștii susțin că nu doar silueta are de câștigat, ci, în primul rând, sănătatea.

„Există motive mult mai importante decât a obține doar o siluetă mai armonioasă. Organismul tău îți va mulțumi dacă decizi să faci sport și să dai jos kilogramele în plus.

1. Vei avea articulații mai sănătoase. Osteoartrita este o boală degenerativă a articulațiilor, în care ne pierdem cartilajul și se distrug treptat oasele articulațiilor. Imaginează-ți două roci care se macină reciproc. Cei care au probleme cu greutatea depozitează mai multă grăsime pe articulații și astfel, acestea se degradează în timp. Artroză poate proveni pentru că ai exces de grăsime pe articulații și un mediu inflamator în organism creat de o masă prea mare de grăsime din corp.

2. Vei avea un somn odihnitor. Gândește-te la o rocă ce blochează un tunel. Exact același lucru se întâmplă și în cazul sindromului de apnee în somn: căile respiratorii se blochează în timpul somnului din pricina depunerii grăsimii și organismul nu mai primește suficient oxigen. 25% dintre adulți au apnee în somn, 50 la sută dintre adulții obezi o au. Dacă somnul este rău, la fel va fi și sănătatea noastră metabolică.

3. Vei începe să simți mai bine gustul mâncării. Când ai exces de grăsime corporală, tendința e să consumi mai multe dulciuri și grăsimi, astfel că se modifică percepția asupra gustului mâncării în general. Prin scăderea în greutate, vei ajunge să nu mai pofteșți doar alimente ce conțîn zahăr și grăsimi și vei introduce în meniu variante mai sănătoase și cu gust.

4. Vei avea un sistem imunitar mai bun. Dietele drastice și excesul de grăsime provoacă un dezechilibru la nivel imunitar. Grăsimea de pe abdomen declanșează producerea de celule imunitare pro-inflamatorii care circulă în sânge. Mai mult,  alte celule imune inflamatorii, cunoscute sub numele de macrofage, sunt de asemenea activate în țesutul adipos.  Scîderea în greutate și eliminarea stratului de grăsime ajută la reducerea acestui proces dăunător.

5. Vei trece cu bine peste intervențiile chirurgicale. Oamenii cu multă grăsime corporală sunt mai greu de intubat, prezintă un risc mai mare de hernie incizională post-operatorie, vor stă mai mult timp într-o operație, au o rată mai mare a complicațiilor post-operatorii și prezintă un risc mai mare în cazul unor intervenții chirurgicale.

Este important să conștientizăm că trăim într-o societate în care sunt multe tentații culinare, majoritatea care ne afectează sănătatea, și că suntem din ce în ce mai sedentari, din pricina muncii de birou. Așa cum ne programăm sarcinile casnice de zi cu zi sau de la serviciu, la fel trebuie să ne programăm cu activitățile care ne țîn în formă și ne țîn sănătoși. Să vii la sală de trei ori pe săptămână, câte 45 de minute, este un efort minuscul față de ce beneficii mari obții”, declară Irina Alionte, fondatorul unui centru sportiv.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-15Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine