2020-03-28 15:53

5 SFATURI esențiale de îngrijire a pielii iarna

 |  17:52
5 SFATURI esențiale de îngrijire a pielii iarna

Se spune că pentru a aprecia frumusețea unui fulg de nea este necesar să înfrunți frigul. Iarna are propriul farmec, însă pe cât de frumos este acest anotimp, pe atât de mult poate deteriora frumusețea și sănătatea pielii. Aerul rece îndepărtează barieră naturală a pielii, lăsând-o uscată și înroșită. Poate provoca chiar o uscare severă, eczeme și psoriazis. Cu toate acestea, poți împiedică astfel de probleme țînând cont de câteva sfaturi ușoare și practice.

1. Evită dușurile fierbinți

Este foarte tentant să apelezi la apă fierbinte când temperatura de afară scade. Însă, dacă îți iubești pielea, evită acest lucru. În schimb, folosește apă călduță pentru a face dus. Dușurile fierbinți îți usucă rapid pielea și dacă nu o hidratezi imediat, această poate dezvoltă crăpături și eczeme de iarnă. După ce ai ieșit din baie, aplică o crema de corp emolientă, cu ulei de argan, de preferinta. Are o acțiune calmantă, fiind ideală pentru pielea uscată, descuamată, crăpată.

2. Înlocuiește loțiunile de corp cu produse mai dense

Loțiunile sunt produse hidratante obișnuite și vin în diferite forme cu pompita. Problema cu aceste loțiuni este faptul că nu au textura groasă și, prin urmare, nu sunt la fel de hidratante. Când pielea este uscată pe timp de iarnă, este important să folosești creme cât mai dense și unguente, potrivit specialiştilor LifeCare. De asemenea, evita produsele cu arome, deoarece acestea pot irită și usca pielea. O cremă de corp calmantă, cu unt de Shea este ideala pentru pielea sensibila, iar prin folosirea zilnică, devine moale și catifelată.

3. Exfoliază pielea mai puțin

Exfolierea pielii ajută la îndepărtarea celulelor moarte. Însă, în timpul iernii trebuie să fii mai atentă, deoarece barieră naturală a pielii este deja compromisă din cauza vremii uscate și reci. Este recomandată exfolierea o dată pe săptămâna - acest lucru ajută la stimularea regenerării și la o mai bună absorbție a produselor de îngrijire. Imediat, aplică o crema hidratanta, specială pentru pielea sensibilă, spre exemplu, una cu galbenele, care este emolienta, calmantă și dezinfectantă.

4. Nu uită de mâini și picioare

De foarte multe ori, se întâmplă să neglijăm anumite părți ale corpului, precum mâinile și picioarele. Însă, și acestea au nevoie de o îngrijire specială în anotimpul rece. Aplică zilnic o crema regeneranta pentru a menține hidratarea optimă. Spre exemplu, una cu arnică montană, care are un conținut mare de substanțe dezinfectante și acțiune antiinflamatoare, analgezica, antiseptică și cicatrizanta. Are proprietăți calmante, împiedică descuamarea pielii, având un puternic efect regenerativ.

5. Bea mai multă apă

Când este frig afară, de multe ori uităm să bem suficientă apă pe parcursul zilei. Aerul pe care îl respiri este mai uscat, iar plămânii trebuie să muncească mai mult că să mențînă umiditatea de care au nevoie și să încălzească aerul inspirat. De fapt, corpul uman are nevoie de lichide pentru a se adapta mai bine la temperaturile reci. Astfel, bea suficientă apă în timpul zilei!


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-22Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine