2019-11-20 19:58

5 trucuri pentru un machiaj perfect în sezonul cald

 |  16:56
5 trucuri pentru un machiaj perfect în sezonul cald

Vara şi-a intrat în drepturi şi aduce cu ea temperaturi din ce în ce mai mari şi astfel ne provoacă să găsim soluţii „cool”, pe lângă cei doi litri de apă zilnic, haine vaporoase şi deschise la culoare şi nu în ultimul rând, un machiaj rezistent la căldură. Chiar dacă se mai retuşează pe parcursul zilei, iată câteva trucrui pentru un machiaj perfect pe timp de vară oferite de make-up artistul Katiuşa Popovici. Multe dintre femei renunţa la machiaj odată ce se instalează temperaturile cu 30+, de teama tenului care luceşte, a fondului de ten ce se poate topi ca o îngheţată uitată la soare sau a pudrei care ne poate îmbrăca pielea într-o mască inestetica. Ei bine, aflaţi că există soluţii pentru orice problemă, iar renunţarea la machiaj nu este una dintre ele!

„Ceea ce le sfătuiesc mereu pe clientele mele este să nu sufoce tenul pe timp de vară, zi de zi. Chiar şi în cazul mireselor, încerc să folosesc fonduri de ten foarte lejere şi să acopăr imperfecţiunile prin tehnici de colorare pe anumite zone, tocmai pentru a evita situaţiile de a pune straturi de machiaj. Machiajul meu personal vara este folosirea unui fond de ten lejer sau înlocuirea acestuia, cu un BB creăm sau cu o cremă cu protecţie solară cu factor de protecţie solară 20, definirea sprâncenelor desigur, o mascară pentru accentuarea privirii şi o nuanţă de lipgloss nude soft pink pentru buze”, declară Katiuşa Popovici.

#1 La piscină – renunţaţi la baza pentru machiaj şi la fondul de ten! Pentru un bronz uniform, se aplică în zonele cu probleme un strat subţire de corector. Tenul şi chiar restul corpului se pregătesc de acasă prin aplicarea loţiunii cu protecţie solară, pentru a intra cât mai bine în piele până la momentul expunerii la soare. Totodată, aflaţi că există şi creme cu protecţie solară, speciale pentru fata, care au în compoziţie şi pigmenţi coloraţi, similare fondului de ten, însă potrivite pentru a fi aplicate la plajă. Acestea protejează pielea împotriva radiaţiilor şi, implicit, a arsurilor solare, însă au şi efect de fond de ten, în sensul că acoperă imperfecţiunile, uniformizează culoarea tenului. În concluzie, puteţi purta la plajă un machiaj al tenului, folosind produsele potrivite, fără a mai fi nevoie să vă temeţi din pricina acneei sau a altor probleme ale tenului şi fără a aplica fondul de ten care încarcă porii.

#2 BB Cream – soluţia pentru un fond de ten mai uşor. Se poate aplica cu succes pentru a uniformiza nuanţa tenului. Multe femei nu se simt confortabil să renunţe la fondul de ten în totalitate, BB cream-urile sau CC cream-urile fiind soluţia perfectă pentru un machiaj de vară. “Un alt produs pe care îl îndrăgesc vara este pudră cu microparticule strălucitoare. Subliniază atât de frumos pielea bronzată la fel ca un praf magic. Îmi place să o includ în machiajul unei seri de vară, asortată unei ţinute all white sau chiar în nuanţe marine, că tot sunt în trend”, adăugă Katiuşa Popovici. Cremele BB sunt indicate pe timp de vară pentru că hidratează pielea, matifiaza tenul, îi uniformizează nuanţa, ascund micile imperfecţiuni, au şi protecţie solară şi pigmenţi coloraţi, însă nu atât de intenşi ca şi fondul de ten. Aşadar, acoperă cicatricile, acneea, etc, dar nu încarcă tenul. Însă, nu este indicat să le folosiţi la plajă pentru că factorul de protecţie nu este unul ridicat!

#3 Pudra bronzantă – se recomandă nuanţele piersică sau teracota, aplicată pe pomeţi, tâmple, centrul nasului şi uşor pe frunte. Definitivează bronzul natural al pielii, subliziaza trăsăturile, accentuează pomeţii şi conferă strălucire şi luminozitate tenului. Aşadar, pudră bronzanta nu trebuie să vă lipsească din poşete în această vară, mai cu seamă că există pe piaţa astfel de produse şi cu efect autobronzant!

#4 Iluminator în nuanţe aurii – este asul din mânecă pentru un make-up cu totul atrăgător. Pentru un plus de strălucire, se recomandă amestecarea în palma a unei mici cantităţi de iluminator lichid auriu şi aplicarea lui pe linia pomeţilor, tapotat cu degetele. Atenţie la exces!

#5 Mascara – pentru că mascara rezistenta la apa poate irita ochii, iată un truc: se introduce pensula unei mascara transparente în tubul celei uzuale şi se aplică apoi pe genele superioare. Pentru un look definit, pe genele inferioare se poate aplica mascara rezistenta la apă, fără mixare în cea uzuală.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-06-13

Mai multe imagini:
5 trucuri pentru un machiaj perfect în sezonul cald
zoom
5 trucuri pentru un machiaj perfect în sezonul cald
zoom
5 trucuri pentru un machiaj perfect în sezonul cald
zoom

5 trucuri pentru un machiaj perfect în sezonul cald
zoom
5 trucuri pentru un machiaj perfect în sezonul cald
zoom
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray