2020-08-10 19:41

7 lucruri pe care să nu le faci în timpul sarcinii

 |  12:50
7 lucruri pe care să nu le faci în timpul sarcinii

Când vine vorba de sarcina, viitoarele mămici trebuie să se adapteze la mici schimbări ce survin în activitățile de zi cu zi. Sănătatea și bunăstarea atât a mamei, cât și a fătului în curs de dezvoltare sunt de prima importantă în timpul sarcinii, și de aceea este de preferat că activitățile cu risc ridicat să fie evitate pe cât de mult posibil.

1. Nu mai bea alcool

 Atunci când o femeie însărcinată bea alcool, acesta traversează placentă și poate afecta fătul. Consumul de alcool în timpul sarcinii poate determina sindromul alcoolismului fetal. Un făt care este expus la alcool în uter poate dezvoltă o gama largă de afecțiuni. Aceste tulburări pot provoca următoarele probleme de sănătate:

• anomalii fizice

• dizabilități intelectuale

• probleme de comportament

• convulsii

• întârzieri de dezvoltare

• abilități motorii subdezvoltate

2. Renunta la anumite alimente

 

„Este normal că femeile însărcinate să evite anumite alimente în timpul sarcinii, fie din cauza unei schimbări a gusturilor, fie din cauza faptului că le provoacă o stare de greață. Cu toate acestea, există anumite alimente interzise pe care toate femeile gravide ar trebui să le evite.”, explică dr. Silviu Istoc, specialist obstetrică-ginecologie. Acestea includ:

Peste – evident, nu orice fel de peste; cu cât peștele este mai mare, cu atât acesta va conține o cantitate mai mare de mercur, element extrem de toxic pentru făt. Evita în special rechinul, peste spadă, tonul friptură și macroul regal. În plus, dacă nu cunoașteți sursă lor, aceștia au un risc mai mare de a produce toxiinfectii alimentare.

Sushi - fructele de mare crude pot fi o sursă de paraziți și bacterii foarte periculoase.

Ouă crude - orice aliment sau fel de mâncare în a cărei compoziție întră ouă crude a căror origine nu poate fi controlată poate fi infectat cu salmonella.

Fast – food - mâncarea tip fast-food consumată în timpul sarcinii va provoca creșterea glicemiei și favorizează câștigul ponderal.

3. Evita sporturile de contact

„Se recomandă femeilor gravide să evite sporturile de contact, cum ar fi karate sau boxul. Acestea pot duce la separarea prematură a placentei de peretele uterin, ce pune în pericol atât fătul cât și mama. Distrugerea placentară este o afecțiune severă care poate provoca nașterea prematură, pierderea sarcinii sau chiar decesul mamei.”, afirmă dr. Silviu Istoc.

Femeile gravide sunt, de asemenea, mai predispuse la leziuni, deoarece schimbările hormonale în organism determina ligamentele să devină mai sensibile.

4. Uită de fumat

Fumatul în timpul sarcinii poate dauna atât mamei, cât și copilului. În afară de un risc crescut de boală cardiacă și cancer pulmonar, fumatul în timpul sarcinii poate provoca, de asemenea, următoarele probleme în timpul și după sarcina:

• naștere prematură

• anomalii congenitale

• Sindromul moarte infantilă subită

• probleme cu placentă

Femeile ar trebui să renunțe la fumat de îndată ce știu că sunt însărcinate și să evite expunerea la fumatul pasiv. Femeile care se lupta să renunțe la fumat pot să vorbească cu un medic despre această problema și să găsească împreună o soluție.

5. Șterge parcurile de distracții de pe lista

Multe parcuri de distracții nu permit femeilor însărcinate să folosească niciun carusel din incinta lor, devenind o activitate periculoasă pentru sarcina. Mișcările bruște pot cauza dezlipirea placentei mult prea devreme, ceea ce pune fătul în pericol.

6. Nu lenevi în aceeași poziție

În timpul sarcinii, statul în aceeași poziție pentru prea mult timp, așezată sau în picioare, poate fi problematica. Această poate provoca o multitudine de probleme, inclusiv glezne umflate și varice. Încearcă să faci mișcarea cât de des posibil și să iei pauze frecvent atunci când trebuie să stai într-un loc pentru mult timp.

7. Renunta la pantofi foarte înalți

Este timpul să renunți o perioada la cei mai frumoși pantofi, pentru cei foarte confortabili, fără toc. Pe măsură ce sarcina avansează iar burtă crește, centrul de greutate se va schimbă. Astfel, va deveni destul de incomod și riscant să porți această încălțăminte. De asemenea, ia în seama și faptul că vei avea gleznele umflate.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-03-25Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz