2020-07-02 19:55

7 trucuri ca să ai dinţii albi

 |  19:26
7 trucuri ca să ai dinţii albi

Albirea dentară a devenit mai mult decât un trend şi s-a transformat într-o reală necesitate în cazul unor persoane, albul natural al dinţilor fiind evident afectat de anumite obiceiuri alimentare, fumat sau o igienă orală defectuoasă. Uşor costisitor pentru anumite buzunare, albirea dentară este lesne de bifat în rutină anuală a igienei dentare, însă mai importantă decât atât este respectarea unor reguli care să prelungească albul dinţilor obţinut la stomatolog.

„De fiecare dată când avem o solicitare pentru albirea dinţilor recomandăm acest procedeu doar persoanelor ale căror afecţiuni dentare sunt tratate şi care au dinţii în perfectă stare de sănătate. Pacientul nu trebuie să aibă carii, afecţiuni ale gingiei, probleme infecţioase şi un lucru foarte important – să aibă o igienă foarte bună şi să ştie că acest lucru înseamnă mult mai mult decât rutina zilnică de spălare pe dinţi”, explica Dr. Andra Custura. Procedeul de albire dentară este recomandat să se realizeze doar în cabinetul stomatologic, unde medicul decide dacă eşti un bun candidat pentru albire şi tot cu el începi acest proces. Cel mai bun moment pentru albire este imediat după igienizarea profesională pentru că atunci suprafaţa dintelui este curată. O consultaţie ulterioară la câteva zile după albire îi va arăta medicului dentist dacă ai nevoie de un agent de desensibilizare cum ar fi o fluorida topicali care să te scape de sensibilitatea dinţilor.

1 Evită alimentele interzise

Asemenea unei coli de hârtie, dantura proaspăt albita absoarbe coloranţii mult mai uşor decât atunci când dentina nu e expusă agenţilor înălbitori. Doctorul stomatolog recomanda evitarea în prima săptămână a consumului de fructe şi legume ce pot păta smaltul dinţilor, de exemplu cireşe, fructe de pădure, sfecla roşie sau căpşuni. Sosurile colorate, precum cel de tomate sunt şi ele dăunătoare dinţilor. Spală-ţi dintii imediat după masă pentru a reduce efectul. În plus alimentele se servesc întotdeauna la temperatura camerei, pentru că după tratamentul de albire sensibilitatea dentară creşte.

7 trucuri ca să ai dinţii albi
zoom

2 Ai grijă la băuturi

Vinul roşu şi cafeaua pot reduce de asemenea rata de succes a tratamentului de albire, cauza fiind acţiunea agenţilor cromogenici care sunt conţinuţi de aceste alimente. De asemenea se recomandă consumul sucului de portocale utilizând paiul, deoarece aciditatea poate dăuna smaltului dintelui, proaspăt supus tratamentului cu peroxid de hidrogen. Deşi este considerată o băutură sănătoasă, stomatologii susţin că ceaiul (în special cel negru) poate provoca mai multe pete chiar şi decât cafeaua.

7 trucuri ca să ai dinţii albi
zoom

3 Adio ţigări

Dacă îţi doreşti că strălucirea dinţilor să persiste, renunţa la fumat. Nu doar ţigările intră în această categorie, dar şi trabucurile.

4 Pasta de dinţi potrivită

Se recomandă evitarea pastelor de dinţi abrazive şi în schimb utilizarea unei uneia cu efect de albire, însă întotdeauna cere sfatul medicului care să ţi-o recomande pe cea potrivită. Deşi pasta de albire a dinţilor poate înlătura petele de tutun, de ceai, cafea, folosind-o în fiecare zi poate dăuna dinţilor. „Pasta de dinţi de albire poate fi prea abraziva dacă este folosită zilnic. Multe produse de acest tip conţin particule abrazive care acţionează asupra smaltului. Pot duce la sensibilitate dentară”, adăugă dr. Andra Custura. De asemenea şi periuţa de dinţi ar trebui schimbată şi adaptată noii flore bucale.

5 Foloseşte bircabonatul de sodiu

După tratamentul de albire, poţi continua îngrijirea dinţilor tăi cu tratamente naturale. O metodă bună de albire a dinţilor (la care poţi apela din când în când) este combinarea bicarbonatului de sodiu cu un praf de sare şi cu jumătate de linguriţă de peroxid de hidrogen. Amestecul poate fi întins pe dinţi cu degetul său cu periuţa şi, lăsat câteva minute, apoi curăţat cu delicateţe, fără apăsare puternică.

7 trucuri ca să ai dinţii albi
zoom

6 Consumă zilnic fructe

O soluţie naturală şi simplă ale cărei efecte apar însă mai târziu este consumul de fructe cu pulpa tare. Merele şi morcovii au cel mai bun efect: curata dintii, iar acidul conţinut în cantitate moderată poate albi în mod natural dintii.

7 Nu face un obicei din albirea dentară

Prea multă şedinţe de albire dentară pot duce la un rezultat cu totul opus decât ceea ce-ţi doreşti. „Obsesia pentru dinţii albi poate să ducă la devitalizarea acestora şi de aceea întotdeauna trebuie urmărite indicaţiile medicului. Eu îmi fac albire cam o dată la doi ani, apoi întreţinută de pastă de dinţi cu efect de albire, şi le recomand şi altora însă, cu responsabilitatea la pachet de a avea grijă de dinţi, de stilul de alimentaţie şi hidratare, de igiena şi nu în ultimul rând de rezolvarea oricărei mici probleme apărute în cavitatea bucală şi stoparea ei în acel stadiu incipient.”, completează dr. Custura.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-07-19Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz