2020-05-25 15:13

8 ALIMENTE pe care să le consumi pentru a avea DINȚI SĂNĂTOȘI

 |  14:31
8 ALIMENTE pe care să le consumi pentru a avea DINȚI SĂNĂTOȘI

Sănătatea danturii ține nu doar de o bună igienă orală ci și de alimentele pe care le consumăm. Medicul stomatolog Adrian Mina enumeră cele 8 alimente care sunt benefice pentru sănătatea dinților, alimente cu care este indicat să îi obișnuim pe cei mici încă din primii ani de viață, pentru ca dantura lor să fie protejată și pentru a preveni problemele de sănătate ale dinților și gingiilor.

 “Educația celor mici începe de la vârste fragede și este indicat să îi învățăm nu doar cum să își spele corect dinții, ci și ce alimente să consume pentru a avea dinții sănătoși. Și, pe cât posibil, să îi ținem departe de cele dăunătoare, dar atât de tentante, precum dulciurile. Am întocmit lista celor opt alimente care sunt benefice inclusiv pentru sănătatea dinților.

Brânza

Acest aliment contribuie la creșterea pH-ului în interiorul căvității bucale și la scăderea riscului de apariție al cariilor dentare. Brânza conține calciu și proteine, nutrienți care întăresc smalțul dinților.

Iaurtul

La fel ca brânza, iaurtul este bogat în calciu și proteine. Probioticele care se găsesc în iaurt sunt benefice pentru gingii deoarece bacteriile bune elimină acele bacterii care cauzează apariția cariilor. Este însă foarte important să alegeți iaurtul în varianta simplă, fără zahăr adăugat.

Spanacul și varza

“Salata verde, varza și spanacul sunt doar câteva dintre alimentele ideale pentru o dietă echilibrată, dar ele ajută și la sănătatea orală. Conțin calciu, iar acesta întărește smalțul dintilor. Frunzele verzi se pot consuma în salate sau smoothie-uri.

Merele

Merele sunt extrem de bogate în fibre și apă. Consumul de mere ajută astfel la secreția de salivă, clătind bacteriile și resturile de alimente din cavitatea bucală.

Morcovi

La fel ca merele, morcovii sunt crocanți și bogați în fibre. Consumul de morcovi la finalul unei mese stimulează secreția de salivă, având ca efect reducerea riscului de apariție a cariilor.

Țelina

Asemenea merelor și morcovilor, țelina acționează ca o „periuță de dinți” naturală, îndepărtând bacteriile și resturile de alimente. Este o sursă perfectă de vitamina A și vitamina C, antioxidanți care ajută la sănătatea gingivală.

Migdale

Migdalele sunt benefice pentru dantură deoarece conțin calciu și proteine, dar au un aport redus de zahăr. Este recomandat să consumați un sfert de cană de migdale după masa de prânz. De asemenea, migdalele pot fi adăugate și în salate”, explică medicul stomatolog Adrian Mina.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-02-19Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine