2020-02-22 08:33

Aerosolii cu apă sulfuroasă, o soluție eficientă pentru BOLILE RESPIRATORII

 |  00:26
Aerosolii cu apă sulfuroasă, o soluție eficientă pentru BOLILE RESPIRATORII

Cel mai important factor curativ natural, care a creat renumele Băilor Herculane, respectiv al celor 16 izvoare naturale cu apă termominerală, înșirate pe o distanță de 4 km, de-a lungul râului Cerna, îl constituie izvoarele termale cu apă termosulfuroasă și cele clorurosodice radioactive.

Sulful termal din apele termominerale din stațiunea Băile Herculane este un sulf solubil, dizolvat în apele termale de mare adâncime, cu o mare putere de pătrundere și de difuziune în organism în timpul îmbăierii. Pe drept cuvânt, marele nostru clinician și balneolog, părintele balneologiei clinice românești, prof. dr. Marius Sturza, a denumit sulful termal conținut de apele termominerale din Herculane sulf viu.

 Fără sulf, procesele fiziologice fundamentale, transformările biochimice complexe vitale și intime ale țesuturilor nu ar putea avea loc. Singurul sulf asimilat în organism este sulful neoxidat. Prin urmare, un compus al sulfului este cu atât mai activ, cu cât este mai puțin oxidat.

Sulful viu de Herculane este extraordinar în tratarea afecțiuni respiratorii (cura balneară cu aerosoli. Aici, poți scăpa de bronșite, traheo bronșite cronice, sinuzite, alergii respiratorii, astm bronșic.

În ce constă tratamentul cu aerosoli cu apă sulfuroasă?

Ei bine, acesta presupune efectuarea de inhalații printr-un aparat de aerosoli cu ultrasunete, care transformă apa minerala sulfuroasa din lichid în aerosoli. Principalul avantaj al aparatului de aerosoli cu ultrasunete este capacitatea de a transforma lichidul care trebuie administrat (apă minerală sulfuroasă sau medicamentele în formă lichidă) în particule extrem de fine, de aproximativ 5 microni, fiind astfel mult mai ușor de inhalat. Inhalarea aerosolilor ajută la eliminarea secrețiilor din plămâni. relaxează mușchii căilor respiratorii și permite astfel o mai bună oxigenare a plămânilor și crește rezistența la infecții a mucoasei căilor respiratorii.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-10-24Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine