2019-05-26 00:37


Alimente și băuturi care combat INFLAMAȚIA CRONICĂ

 |  15:09
Alimente și băuturi care combat INFLAMAȚIA CRONICĂ

Dieta joacă un rol important în inflamația cronică deoarece bacteriile digestive eliberează substanțe chimice care pot agrava sau suprima inflamația. Tipul de bacterii care populează intestinul și chimicalele pe care le eliberează variază în funcție de alimentele pe care le mâncăm. Deși este adevărat că oamenii de știință descoperă noi complicații și își extind cunoștințele despre factorii care pot contribui la inflamație sau care pot ajuta la contracararea ei, nu există nicio informație nouă despre inflamația în sine. De asemenea, o mare parte din recomandările exprese pentru un stil de viață anti-inflamator se reduc la aceleași sfaturi pe care ni le-ar fi putut da și bunica.

Unele alimente încurajează creșterea populației de bacterii care stimulează inflamația, în timp ce altele susțin sporirea bacteriilor care o suprimă, potrivit health.harvard.edu, citat de scoalapacientilor.ro. Din fericire, multe persoane deja consumă alimente sau băuturi care au fost asociate cu reducerea inflamației în bolile cronice.

Acestea sunt:

legume și fructe- cele mai multe dintre fructele și legumele viu colorate conțin niveluri ridicate de antioxidanți și polifenoli- antioxiadanți găsiți și în plante grăunțe și semințe- studiile au descoperit că un consum de grăunțe (nuci) și semințe poate fi asociat cu reducerea markerilor inflamației și cu un risc scăzut de boli cardiovasculare și diabet. băuturi- polifenolii din cafea și flavonoidele din cacao par a avea proprietăți anti-inflamatoare. Ceaiul verde este și el bogat în polifenoli și antioxidanți.

Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-03-05

TAGURI: alimente, bauturi, combat, inflamatia cronica
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


STARBAG

Media

REȚETE simple pentru sucuri de vară sănătoase și DELICIOASE
BEBELUŞUL care a uimit o lume întreagă
BEBELUŞUL care a uimit o lume întreagă 25 Mai 2017 | (0)
Sfaturi si curiozitati