2019-10-19 08:16

Alimentele care nu se ţin la frigider. Roşiile, ouăle şi castraveţii, printre ele

 |  14:24
Alimentele care nu se ţin la frigider. Roşiile, ouăle şi castraveţii, printre ele

Există o serie de alimente care nu ar trebui ţinute în frigider, printre acestea numărându-se roșiile, ouăle, busuiocul şi castraveţii, precizează santemagazine.fr., citat de Agerpres. Potrivit sursei citate, frigul poate modifica "structura" unui aliment, deteriorându-i textura, consistența și gustul.

Prezentăm mai jos o listă cu alimentele care nu ar trebui ţinute în frigider:

Roșiile — Este recomandabil să se păstreze la temperatura camerei și să se consume când sunt pe deplin coapte sau la cel mult trei zile de la coacere.

Ouăle — Este bine ca ouăle să fie păstrate în cutia în care au fost cumpărate, la temperatura camerei.

Pâinea — Nu ar trebui să fie pusă niciodată în frigider deoarece se usucă, se întărește şi îşi pierde frăgezimea. Pentru a-i prelungi durata de viață, pâinea poate fi înfășurată într-o pânză curată și uscată sau ținută în cutia de pâine.

Ciocolata — Când este păstrată la frigider, ciocolata prinde la suprafață o pojghiță fină albă. Aceasta se păstrează cel mai bine la temperatura camerei.

Castraveții — La contactul cu frigul, coaja castraveţilor se înmoaie repede şi îşi pierde gustul.

Busuiocul — Acestui condiment îi place căldura, iar temperatura din frigider îl face să se ofilească mai repede decât ar trebui.

Cartofii — Nu se pun în frigider, amidonul din ei transformându-se în zahăr și schimbându-le textura.

Ceapa — Pusă la rece, ceapa se înmoaie ca efect al umidității. Cel mai bine ar fi să se păstreze într-un loc uscat.

Cafeaua — Prin păstrarea la rece, cafeaua își pierde savoarea şi absoarbe și toate mirosurile din frigider. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-09-30



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri



PUBLICITATE





PUBLICITATE


STARBAG




Saray