2019-11-22 05:10

Atenție, aceste 5 ALIMENTE de toamnă îți pătează dinții! Soluții pentru o DANTURĂ ALBĂ și sănătoasă

 |  09:24
Atenție, aceste 5 ALIMENTE de toamnă îți pătează dinții! Soluții pentru o DANTURĂ ALBĂ și sănătoasă

Exista cateva alimente care desi sunt sanatoase si recomandate de nutritonisti, afecteaza culoarea naturala a dintilor nostri, lasand pete greu de curatat. Dintii se ingalbenesc din cauza substantelor pe care acestea le contin, care coloreaza si deterioreaza smaltul. Exista, insa, solutii pentru a avea in continuare dantura alba la care visam.

1. Vinul rosu

Vinul rosu contine antioxidanti si alte substante, cum ar fi resveratrolul, excelent pentru sanatatea inimii, imbatranirea precoce, preventia cancerului si a altor boli cronice. Cu toatea cestea, consumat in cantitati mai mari, vinul rosu poate schimba culoarea naturala a dintilor, albul devenind galbui.

„Indiferent de alimentele consumate, este indicat sa faceti o igienizare dentara profesionala o data la maxim 5-6 luni, mai ales in perioada de toamna cand dintii sunt supusi unor factori nocivi, cum sunt compusii din vinul rosu si din alte alimente care coloreaza”, ne-a spus dr. Andra Custura.

2. Mustul

Bautura dulce siaromata are o consistent si culoarea intense care o face daunatoare sanatatii dentare.

3. Sfecla rosie

Oricine a mancat vreodata sfecla stie cat de puternica este culoarea sa. Aceasta poate produce pete pe dinti, mai ales atunci cand este consumata sub forma de suc. Sfecla este foarte sanatosa pentru organism si recomandata de expertii in domeniul sanatatii, doar ca trebuie sa luam masuri suplimentare atunci cand o consumam des.

4. Sosul de rosii

Sosul de rosii este delicios in spaghete, tocanite sau alte feluri de mancare, insa poate transforma culoarea dintilor din alb in galben. Continutul ridicat de acid din sosul de rosii, poate provoaca deteriorarea smaltului, ducand la ingalbenirea dintilor.

5. Ceaiul  

Multi oameni cred ca ceaiul provoaca mai putine pete pe dinti decat cafeaua, insa unele tipuri de ceai sunt atat de concentrate incat pot ingalbeni dintii cu usurinta. Explicatia este simpla: ceaiul contine o substanta numita tanin, care cauzeaza petele de pe dinti.

Cu toate acestea, majoritatea ceaiurilor aduc numeroase beneficii pentru sanatate, motiv pentru care nu trebuie sa intrerupeti consumul lor din cauza colorarii. Cel mai bun lucru pe care il puteti face, in acest caz, este alegerea ceaiurilor mai deschise la culoare si o igiena dentara corespunzatoare.

Pentru a avea dinti albi, fara sa renuntati la alimentele care va plac, Solutia este igienizarea profesionala. „Igienizarea dentara professional presupune detartraj – previne si trateaza problemele cu tesuturile de sustinere ale dintilor si structura dentara, periaj profesional –previne afectiunile dentoparodontale, si airflow – inlatura petele si tartrul, prin actiunea jetului de aer, combinat cu apa si pulbere de bicarbonat de sodiu”, ne-a explicat medicul dr. Monica Bratu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-10-29



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE


STARBAG




Saray