2020-06-02 17:13

ATENȚIE! De la ce vârstă e bine să expunem copiii la soare

 |  17:28
ATENȚIE! De la ce vârstă e bine să expunem copiii la soare

Ne aflăm în plin sezon al vacanțelor, iar mulți dintre proaspeții părinți au în plan să plece în concediu la mare alături de bebelușii lor. Este bine să îi expună la soare? De la ce vârstă este indicat să o facă? Medicii interzic cu desavarsire parintilor sa ia la plaja copii mai mici de sase luni.

“Anul trecut, pe vremea aceasta, pe când eram însărcinată, vorbeam despre cum este indicat să se expună o gravidă la soare. Acum a venit timpul să discutăm despre regulile pe care este bine să le aplicăm atunci când vrem să mergem cu cei mici în concediu la mare. Am vorbit cu specialiștii și am aflat cinci reguli de bază de care să ținem cont.

1. Copii pot merge la plajă începând cu 6 luni. Toți medicii cu care am stat de vorbă mi-au spus același lucru. Pielea bebelusilor sub 6 luni e prea sensibilă ca să fie expusă la ultraviolete, indiferent de gradul de protecție.

2. Nimeni nu ar trebui să se expună la soare între orele 12 și 16. Mai ales cei mici. Așa că atenție!

3. După 6 luni bebelușii se pot expune treptat la soare, dar numai cu protecție UV și respectarea intervalului orar (exclus orele prânzului). Crema de protecție trebuie aplicată înainte de a ieși din casă, nu când ajungem la plajă. Apoi, o aplicăm din două în două ore și de fiecare dată când pielea se udă, transpiră ori se șterge.

4. Hidratarea. Mărim cantitatea de apă atunci când suntem la plajă. Expunerea la soare sporește pierderea de lichide, iar cei mici trebuie să rămână hidratați.

5. Hainele pe care le poartă trebuie să fie lejere, deschise la culoare, din bumbac, ca să lase pielea sa respire. Noi folosim și hainuțe cu filtru UV, pe care vi le recomand, și purtăm șepci și pălăriuțe”, explică Ela Crăciun pe canalul ei de YouTube. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-07-19Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine