2020-07-07 00:24

ATENŢIE! Piercing-ul în limbă, mai PERICULOS decât avem impresia: ne îmbolnăvește grav și ne distruge dinții

 |  16:56
ATENŢIE! Piercing-ul în limbă, mai PERICULOS decât avem impresia: ne îmbolnăvește grav și ne distruge dinții

Tatuajele și piercing-urile reprezintă un trend deja de ani buni. Mulți le adoră, dar nu se gândesc că unele dintre ele pot fi extrem de periculoase. Specialiștii din domeniul stomatologiei nu susțin ideea de piercing în limbă, iar asta din pricina faptului că pot cauza o serie de probleme la nivelul cavității orale.

Piercing-urile reprezintă pentru mulți oameni o formă artistică de exprimare. Spre exemplu, piercing-urile în limbă pot părea cool, dar pot totodată să fie foarte periculoase pentru sănătate.

“Atunci când luaţi în cosiderare posibilitatea aplicării unui piercing bucal, sănătatea dentară ar trebui să fie primul aspect avut în vedere. Majoritatea persoanelor tratează însă cu superficialitate acestă problemă. Înainte de efectuarea procedurii de inserare a unui piercing, indicată ar fi o vizită la medicul stomatolog care vă poate oferi toate detaliile despre complicațiile pe care le-ar putea provoca la nivelul cavității bucale”, recomandă Dr. Adrian Mina.

Sângerări excesive, fisuri ale dinților și dificultăți la înghițire

Medicul stomatolog explică, pe înțelesul tuturor, riscurile la care ne expunem și complicațiile ce ar putea să apară după inserarea unui cercel în limbă.

“Trebuie știut că atunci când se perforează muşchiul limbii, există posibilitatea sângerării excesive, deoarece limba este puternic vascularizată. Imediat pot apărea dificultăţi în masticaţie, înghiţire şi chiar vorbire. Pentru că limba este într-o mişcare continuă, vindecarea ei se va face într-un interval de timp mai îndelungat.

În timpul vorbirii, strângerii dinților și mișcărilor involuntare ale limbii, dinții pot suferi fisuri sau fracturi ca rezultat al mișcării unui obiect metalic în cavitatea bucală. Aceste daune pot fi înlăturate cu ajutorul tehnicilor restauratoare ale dinților, însă și obturațiile și coroanele dentare se uzează mai repede sau se pot fractura din cauza acțiunii metalului asupra dinților”, explică medicul stomatolog Adrian Mina.

Pierderea dinților și grave problem de vorbire

Mai mult decât atât, complicațiile pot duce până la distrugerea formei danturii, pierderea dinților sau serioase probleme de vorbire.

“Piercing-urile, prin iritație mecanică cronică, afectează parodonțiul marginal al dinților frontali inferiori, cauzând retracție gingivală și resorbție osoasă care poate duce la pierderea dinților. Cu cât este mai în față plasat și de o dimensiune mai mare piercingul, cu atât retracția va fi mai mare. Purtarea îndelungată duce la colonizarea locală cu bacterii patogene parodontale, în mod special dacă posesorul nu are o igienă orală riguroasă.

Un alt risc al purtării acestor piercing-uri este apariția în timp a malocluziei dentare. Posesorii au uneori obiceiul de a presa cu limba bijuteria pe dinți sau de a o plimba în cavitatea orală, afectând în timp modul în care dinții sunt aliniați unul în raport cu celălalt pe aceeași arcadă, sau pe ambele arcade.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-10Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz