2020-02-21 20:29

Banana – miracolul naturii împotriva cancerului de sân și de colon

 |  17:01
Banana – miracolul naturii împotriva cancerului de sân și de colon

Cercetătorii din America de Sud au ajuns la concluzia că bananele au un rol deosebit de important în sănătatea colonului și protejarea lui împotriva cancerului. Și cancerul de sân poate fi prevenit cu 43%, scrie Lataifas.ro.

Studiul făcut la Institutul Național de Oncologie din Montevideo, Uruguay a dorit să vadă dacă aportul de fructe și legume modifică în vreun fel riscul de cancer colorectal, și au realizat în acest sens un studiu de caz, analizând 61 de alimente. Rezultatele au arătat că merele, bananele și salata verde au produs cea mai mare reducere a riscului de cancer. Consumul de banane a oferit cea mai mare protecție împotriva cancerului colorectal: 72%.

Un studiu recent, realizat de cercetătorii chinezi, a arătat că o banană pe zi poate reduce de asemenea riscul cancerului de sân cu 43%. Secretul bananelor constă în conținutul de lectine, un tip de proteine care au demonstrat o activitate anticancerigenă în studiile de laborator.

Acești compuși proteici mai au un rol important în protejarea organismului de boli severe: stimulează macrofagele (celulele T), crescând astfel imunitatea. Limfocitele T sunt celule cu proprietăți citotoxice, care au capacitatea de a distruge celulele afectate (de cancer, de virusuri etc).

Un mod prin care bananele inhibă cancerul de colon este creșterea nivelurilor de melatonină. Unele studii sugerează că pacienții cu cancer de colon au niveluri semnificativ mai mici de melatonină decât persoanele sănătoase, indicând că aceasta crește riscul de cancer. O cercetare a arătat că nivelul acestui hormon (al somnului) crește de 4 ori după consumul a 2 banane.

Bananele sunt de altfel un aliment valoros pentru sistemul digestiv, deoarece conțin multe fibre alimentare, care menține tranzitul regulat. Pe lângă efectele lor anticancer, bananele sunt o sursă naturală de vitamine și minerale care cresc nivelul energiei și al bunei-dispoziții: vitamine din complexul B, magneziu, fosfor și vitamina C.

Bananele combat depresia (datorită B-urilor) și anemia (datorită cuprului, care ajută la producerea de celule roșii de sânge), întăresc oasele și protejează inima (datorită magneziului) și previn infecțiile (datorită vitaminei C). Banana e de asemenea importantă pentru ritmul cardiac și tensiunea arterială. Acest fruct pare a fi alimentul ideal pentru cardiaci, întrucât conține doar 1 mg de sodiu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-07-28Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine