2020-08-13 05:01

Băuturile carbogazoase provoacă anual aproximativ 184.000 de decese la nivel mondial

 |  12:22
Băuturile carbogazoase provoacă anual aproximativ 184.000 de decese la nivel mondial

Băuturile carbogazoase provoacă anual aproximativ 184.000 de decese la nivel mondial, arată un studiu publicat luni în revista americană 'Circulation', informează AFP, citat de Agerpres.

Aceasta este prima cercetare globală detaliată asupra impactului consumului băuturilor carbogazoase având ca rezultat „decesul” și „invaliditatea” determinate de diabet, boli cardiovasculare și cancer.

Potrivit studiului, oamenii de ştinţă au stabilit că 133.000 de decese legate de consumul acestor băuturi s-au produs ca rezultat al diabetului, 45.000 ca rezultat al bolilor cardiovasculare și 6.450 al cancerului.

„Multe țări au un număr mare de decese care rezultă dintr-un singur factor alimentar cunoscut, și anume sucurile și alte băuturi din fructe sau dulci cum ar fi 'ice tea', reducerea drastică a consumului sau eliminarea lor trebuind să fie o prioritate la nivel global", a precizat dr. Dariush Mozaffarian, decan al Facultății de Științe ale Nutriției de la Universitatea Tufts din Boston (Massachusetts) și principalul autor al studiului.

Din cercetare nu au făcut parte sucurile de fructe naturale stoarse în întregime.

Impactul consumului de sucuri și alte băuturi dulci asupra mortalității variază semnificativ între diferitele populații, de la o rată de mai puțin de un procent în Japonia, la vârsta de peste 65 de ani, la una de 30% la mexicanii sub 45 de ani.

De asemenea, aproximativ 76% din decesele legate de consumul de sucuri și de alte băuturi dulci au fost înregistrate în țările cu venituri mici și medii.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-06-30Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz