2020-02-29 02:43

Beneficiile prunelor pentru sănătatea noastră

 |  23:01
Beneficiile prunelor pentru sănătatea noastră

Sfârşitul verii şi începutul toamnei ne aduce pe mesele de zi cu zi unele dintre cele mai râvnite fructe ale sezonului: prunele. Pe lângă faptul că sunt foarte gustoase, ele te ajută să îţi menţii atât corpul, cât şi mintea sănătoase.

Prunele sunt o importantă sursă de vitamina C, vitamina A, vitamina K, potasiu şi fibre. Un alt avantaj al consumului de prune îl reprezintă faptul că sporesc, prin vitamina C, capacitatea de absorbţie a fierului. Prunele au mari proprietăţi energizante, în special datorită conţinutului natural de zaharuri. În plus, prunele mai sunt lăudate pentru că pot alunga oboseala sau senzaţia de stres, dar şi pentru că sunt un aliat de încredere al majorităţii funcţiilor intestinale

Multiplele beneficii pe care prunele le au asupra sănătăţii noastre sunt: stimulează memoria, sunt ideale pentru curele de slăbit, previn bolile de inimă şi riscul unui atac de cord, sunt bogate în carbohidraţi şi vitamina C, sunt benefice pentru oase, combat anemia, tratează constipaţia, previn diabetul şi ne feresc chiar şi de cancer.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-09-15Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine