2020-02-26 00:46

Bolile pe care le poate ascunde CĂDEREA PĂRULUI

 |  01:39
Bolile pe care le poate ascunde CĂDEREA PĂRULUI

Câtă atenție acorzi look-ului tău? Și, mai ales, podoabei capilare? Cum îți arată părul? În ce stare se prezintă? E sănătos? Cade în limite normale? Știi care sunt aceste coordonate? Ei bine, iată-le!

În mod normal, un om pierde, în medie, până la 50-100 de fire de păr pe zi. Tu cum ești? Te situezi în limitele normale? Sau bifezi mai mult de 100 de fire pe zi? Atunci, probabil că e nevoie sa investighezi ce te macină și cum te afectează stresul. Sau alte probleme și afecțiuni.

„Una dintre cauzele frecvente ale căderii părului este alimentația defectuoasă sau săracă în vitamine, minerale și proteine”, spune Alina Rău, Lead Trainer Nioxin România.

Afară e rost de vară, deci de mai multă atenție la alimentație. Ba poate de un regim de slăbire mai mult sau mai puțin drastic. Ceea ce se traduce printr-o cădere și mai accentuată a părului. Știi de ce? Pentru că anemiile și avitaminozele pun în pericol folicul de păr. Adică o rădăcină mai slabă a firului de păr și o cădere și mai accentuată a acestuia. Și asta nu e tot. Diabetul și dezechilibrele tiroidei pot provoca schimbări hormonale în organism. Mai exact, conduc la o cădere puternică a părului.

 Și, dacă crezi că lista bolilor care pot genera căderea părului se oprește aici, atunci nu te grăbi să tragi concluzii. Mai trece la catastif și dermatica seboreică, completată de stres și de teama căderii părului, de unele retețe de frumusețe prea agresive, aplicate după ureche. Și fără să ții cont de sfatul specialistului.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-05-22Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine