2020-07-15 21:51

Cât de periculoase sunt GRĂSIMILE TRANS și unde le găsim

 |  16:23
Cât de periculoase sunt GRĂSIMILE TRANS și unde le găsim

Grăsimile trans se regăsesc în multe din alimentele procesate pe care le găsim în comerț și pe care populația le consumă îngrijorător de mult. Este important să știm ce sunt acești compuși artificiali, unde se ascund și ce efecte devastatoare pot avea asupra organismului.

"Acizii grași trans (TFA), numiți și grăsimi trans artificiale, sunt grăsimi industriale cu caracteristici particulare: rezistă la temperaturi ridicate, sunt mai rezistente la îmbătrânire și ranciditate. Sunt uleiuri cu costuri reduse, care reduc costurile generale de producție ale produselor alimentare”, declară nutritionistul Gianluca Mech.

 Acizii grași trans-nesaturați pot fi găsiți în multe alimente din comerț precum margarina, popcorn, supe la plic, biscuiți, napolitane, chipsuri.

Puțini știu că grăsimile trans pot provoca boli extrem de grave și pot chiar duce la deces. Iată ce gen de alimente recomandă nutriționistul Gianluca Mech să evitați pe cât posibil:

“Pot fi găsite în cea mai mare parte în gustările dulci și sărate făcute industrial. Acizii grași trans cresc nivelul LDL (colesterolul „rău”), dar nu și HDL (colesterolul „bun”), crescând riscul de a dezvolta boli cardiovasculare și diabet. Studiile arată că acizii grași trans sunt responsabili de 500 de mii de decese pe an, din cauza patologiilor asociate acestora”, explică nutritionistul. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-08-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz