2020-08-13 06:29

Câteva sfaturi de care trebuie să ţii cont că să nu fii mireasa-monstru

 |  20:17
Câteva sfaturi de care trebuie să ţii cont că să nu fii mireasa-monstru

Nervoasă, agitată, răutăcioasă cu toată lumea, agresivă în limbaj şi în gesturi sunt doar câteva dintre adjectivele atribuite celor mai multe dintre mirese, aşa numitele “bridezilla”. Termenul provine din engleză şi este format din “bride”, care înseamnă “mireasă” şi Godzilla, celebrul monstru în stare să radă un oraş întreg de pe faţa pământului. Stresul dinaintea nunţii, obsesia pentru perfecţiunea celor ce urmează să se întâmple în cea mai importantă zi din viaţă, anumite lucruri care nu merg aşa cum îşi doreşte răpesc zâmbetul unei mirese şi o transformă într-un monstru pentru familie şi invitaţi. Iată câteva sfaturi de care ar trebui să ţii cont, dragă viitoare mireasă, aşa încât să-ţi poţi aminti zâmbind ziua în care ai îmbrăcat rochia albă!

Cele mai multe femei visează la ziua nunţii în cele mai mici detalii, însă de cele mai multe ori scapă din vedere un lucru: ideea de a se simţi bine în pielea lor. Majoritatea tind spre perfecţiune ghidându-se după idealuri glamour, cu toate că partenerul de viaţă nu le-a ales după acest criteriu, ci pentru ceea ce sunt de fapt. Machiajul este principalul factor de stres pentru o mireasă. Alături de coafură, bineînţeles. Şi de manichiura pentru că trebuie să fie perfectă atunci când va fi aşezară verighetă pe deget. Şi de rochie, care nu trebuie să aibă vreo pată. Şi de voal, care şi el trebuie să fie impecabil. Şi ar mai fi mulţi factori de stres, dar să-i luăm pe rând.

1. Nu încerca să fii „Super-Mireasa”

Mireasa trebuie să ţină cont de faptul că în ziua nunţii femeia din ea trece într-o altă etapă a vieţii alături de alesul ei şi că nunta nu înseamnă doar flori, rochie, mărturii şi lampioane. Este foarte imporant un machiaj de calitate care să sublinieze trăsăturile feminine şi să nu transforme mireasa într-o păpuşă de plastic. “Face parte din munca mea faptul de a nu strica ceea ce Dumnezeu a lăsat. De aceea în şedinţele de make-up pentru mireasă prefer să discut deschis cu clientele că este mult mai important să aibă parte de momente memorabile, decât de amintiri neplăcute. Deşi unele sunt reticente la început din cauză că nu le aplic straturi groase de machiaj, la final sunt mulţumite când privesc în oglindă rezultatul!”, spune make-up artistul Katiuşa Popovici. De asemenea, chiar dacă este în vogă un anumit tip de machiaj aşa cum mireasă în devenire a văzut şi i-a plăcut într-o revistă, aceasta trebuie să ia în calcul dacă i se potriveşte personalităţii ei sau nu. Fotografiile de la fericitul eveniment vor fi admirate o viaţă întreagă şi nimeni nu vrea să îşi aducă aminte de alegeri neinspirate, doar pentru că erau „la modă”.

2. Sub nici o formă, înainte de nuntă NU:

- te epila, mai ales în zona feţei pentru că te poţi alege cu iritaţii sau foliculită pe care machiajul nu o poate acoperi

- face peeling chimic sau de altă natură pentru că ţi-ar putea irita tenul

- schimbă culoarea părului pe ultima sută de metri

- schimbă cosmeticele pe care le foloseşti de obicei

-  “ucide” singură coşurile

- merge la plajă înainte de nuntă pentru că rişti că pielea să ţi se înroşească sau chiar să te arzi

3. Fără machiaj dramatic!

Katiuşa Popovici nu recomandă aplicarea unor nuanţe închise la ochi care întunecă privirea. Chiar dacă viitoarea mireasă obişnuieşte să îşi machieze dramatic ochii, evenimentul nunţii este ceva cu totul deosebit, strălucitor şi plin de lumină. Machiajul miresei secolului XXI este unul discret, accentul cade pe genele lungi şi întoarse şi pe buze pline, voluptoase. Un alt aspect de luat în calcul, dacă accesoriile sunt bogate în strasuri şi pietre de diferite culori, machiajul ar trebui să fie unul simplu, care să nu încarce parte superioară a bustului. Accentul fie cade pe machiaj, fie pe accesorii.

4. Nu deveni obsedată de control!

Este de înţeles că oboseala şi emoţiile adunate generează stări de tensiune, însă cel mai important este să ţii situaţia sub control în mod elegant. Evident, nimeni nu doreşte să supere mireasa, dar o a doua părere din exterior ajuta de cele mai multe ori. Poate că nuanţă de blush pe care o foloseai constant de cel puţin 5 ani nu se potriveşte cu tonurile de culoare folosite în machiajul profesional. “Dacă este ceva într-adevăr greu în munca mea, acel lucru este să explic clientei de ce propunerea ei nu este tocmai cea mai bună alegere şi asta nu din orgoliul meu de a folosi strict acea tactică de make-up, ci pentru că teoretic şi practic nu aş putea fi de acord cu acea idee pentru că nu reprezintă semnătura muncii mele. Se spune că obiceiurile vechi mor greu. Au fost şi cazuri când am machiat în două feluri: propunerea mea şi propunerea clientei, doar pentru a putea distinge concret, vizual, diferenţele”, explica make-up artistul Katiuşa Popovici.

5. Graba strică treaba

O şedinţă de machiaj profesională durează în medie aproximativ 60-90 de minute, aşa că viitoarele mirese trebuie să aloce perioade suficiente de timp pentru un machiaj fabulos şi care să le facă să se simtă speciale în ziua nunţii. Discuţia dinaintea începerii machiajului, pregătirea tenului, aplicarea machiajului, corectarea eventualelor greşeli, ajustarea acestuia, dar fi fixarea, sunt printre alţi paşi cei mai importanţi în realizarea unui machiaj reuşit. “În plus, pot apărea evenimente neprevăzute, cum ar fi un herpes, un coş, cearcăne, toate acestea trebuie să aibă o rezolvare rapidă”, explica Katiuşa.

6. Odihneşte-te suficient!

Nu uita să te odihneşti cel puţin 8 ore înainte de ziua nunţii, nu încerca să îţi faci diferite tratamente cosmetice şi nu încerca să te bronzezi pe ultima sută de metri.

7. Cere ajutorul!

Fie că eşti obsedată de control şi vrei să ştii tot ce mişcă, să nu se întâmple nimic fără ştirea şi voia ta sau doar ai impresia că nimeni nu mai face lucrurile la fel de bine ca tine, singura ta grijă ar trebui să fie rochia şi eventual machiajul sau manichiura, în nici un caz în câte foi de vită sunt împăturite sarmalele şi câte bule va avea şampania din paharele invitaţilor. Cere ajutorul celui cu care te măriţi, părinţilor, viitorilor socri, domnişoarelor de onoare sau oricui crezi că îţi mai poate uşura din sarcini. Nu te încăpăţâna să faci totul singură pentru că în ziua nunţii vei fi foarte obosită, iar extenuarea te va împiedica să te bucuri la petrecere.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-04-24Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz