2020-07-03 20:15

Ce este antrenamentul HIIT și cum te ajută să slăbești cel mai rapid

 |  13:32
Ce este antrenamentul HIIT și cum te ajută să slăbești cel mai rapid

Antrenamentul de tip HIIT (High Intensity Interval Training) este considerat cel mai eficient program pentru arderea grăsimilor și pentru tonifierea corpului. Mulți îl consideră doar potrivit celor care au deja un istoric în a se antrena intens la sală. Totuși, HIIT poate fi adaptat oricărei persoane care vrea să facă mișcare și să vadă rezultatele foarte curând.

Antrenorul Flavius Ursachi ne explică ce sunt aceste antrenamente, ce beneficii oferă și cum pot fi efectuate corect, pentru a obține transformarea corporală dorită, în cel mai scurt timp.

Ce sunt antrenamentele HIIT

“Antrenamentele în Intervale de Intensitate Ridicată (HIIT) presupun alternarea exercițiilor fizice, care presupun efort intens, cu cele de intensitate scăzută, cu scurte pauze între seturile de exerciții efectuate. Atunci cand te antrenezi intens, prodomină funcțiile anaerobe ale metabolismului ce oferă arderea foarte eficientă a grăsimilor. În schimb, atunci când efectuezi exerciții usoare, funcțiile aerobe ale metabolismului sunt cele care primează. Acestea te ajută să lucrezi eficient, însă la un nivel redus de intensitate, care îi permite organismului să se refacă.

Prin alternarea acestor exerciții, îndrumate de antrenor personal sau în grup, cu scurte pauze între reprizele de efort depus, vei reuși să slăbești repede și să îți tonifiezi corpul”, declară antrenorul.

De ce sunt bune antrenamentele HIIT

“Antrenamentele HIIT contribuie la dezvoltarea rezistenței organismului, la arderea rapidă a grăsimilor, la îmbunătățirea metabolismului, asigură rezultate și după încheierea sesiunilor de antrenament. În plus, nu ai nevoie de echipamente, te ajută sa elimini grăsimea, fără a pierde masa musculară, contribuie la menținerea sănătății inimii tale, la îmbunătățirea consumului de oxigen,  la reducerea tensiunii arteriale și reduc nivelul zahărului din sânge”, adaugă antrenorul Flavius Ursachi.

Tipuri de exerciții în antrenamentele HIIT

„Antrenamentele HIIT sunt diverse și pot fi personalizate în funcție de fiecare persoană în parte, de  condiția sa fizică și de targetul propus. Schema standard presupune alternarea exercițiilor fizice care presupun effort, timp efectuate timp de 30 secunde, cu cele de intensitate scăzuta, efectuate tot timp de 30 secunde. Durata integrală a circuitului poate fi de 30 minute, cu 10 secunde pauză între repetări. Putem include genuflexiuni, fandări, cățărări, flotări. Un antrenament complet, cu tot cu încălzire și streching, durează 45 de minute, și a ajutat mii de oameni să slăbească și să ajungă să aibă un corp bine definit”, declară Flavius Ursachi.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-08-30Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz