2020-02-26 22:47

Ce este Dieta Ketogenică. Nutriționiștii avertizează!

 |  14:16
Ce este Dieta Ketogenică. Nutriționiștii avertizează!

Dieta ketogenică, cea mai în vogă dietă pe plan mondial în 2019, este foarte bogată în grăsimi, presupune o cantitate moderată de proteine și scăzută în carbohidrați. Nutriționistul vedetelor Gianluca Mech explică ce presupune mai exact, cum anume funcționează și cât de eficientă este în realitate.

“Dieta Ketogenică se caracterizează prin consumul redus de carbohidrați (de obicei mai puțin de 30 de grame/zi) și aportul relativ ridicat de grăsimi și proteine. Din moment ce unele țesuturi ale corpului funcționează doar cu glucoză, atunci când încetezi să o mai consumi, pentru a-și satisface nevoia de glucoză, organismul o produce parțial singur, iar parțial folosește funcția ketogenică. Ketogeneza folosește grăsimile (care provin fie din țesutul adipos, fie din ceea ce mănânci) pentru a produce celulele ketogenice care funcționează ca substitut pentru glucoză”, explică nutritionistul Gianluca Mech.

“Dacă renunțăm la carbohidrați, există o mulțime de alimente pe care le putem consuma: carne, pește, ouă, brânză maturată, legume. Pentru că mulți nu pot trăi fără dulciuri, trebuie stiut ca exista produse ce nu conțin zahăr și păstrează organismul în starea de cetoză. De la praline, la biscuiți și batoane proteice până la paste și supe de legume. Cât timp sunteți într-o astfel de dietă este interzis consumul de fructe și alcool”, continuă Gianluca Mech.

Dieta Ketogenică poate reprezenta și un stil de viață, însă, în general, se recomandă în cure de maxim 30-40 de zile pentru slăbirea accelerată.

“În unele cazuri, fie patologice (epilepsia rezistentă la medicamente), fie fiziologice (populația eskimo), Dieta Ketogenică poate fi ținută permanent. În rest, recomand Dieta Ketogenica pentru perioade scurte de timp, 30-40 de zile, cu scopul precis de a pierde în greutate”, spune nutritionistul.

După o astfel de dieta ketogenică corpul are însă tendința de îngrășare, intervine fenomenul cunoscut drept yo-yo, astfel că nutriționistul Gianluca Mech recomandă ca ieșirea din starea de cetoză să se facă prin adoptarea unei diete echilibrate.

“Dieta  proprie dezvoltată de mine are două faze: cea intensivă și cea medie. În cea intensivă se aplică cetoza ca la carte, iar în faza intermediară vorbim despre o dietă fito-ketogenică, echilibrată, cu fito-extracte necesare pentru a menține rezultatele obținute în urma unui ciclu de ketoză. Fiecare persoană trebuie însă să apeleze la sfaturile unui medic nutriționist înainte de orice fel de dietă”, continuă Gianluca Mech.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-05-21Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine