2020-04-05 11:27

Ce este HIPNOZA MEDICALĂ și cum ne poate vindeca de anumite frici

 |  16:42
Ce este HIPNOZA MEDICALĂ  și cum ne poate vindeca de anumite frici

Hipnoza medicala. Ce știi despre ea? Sau mai corect spus, ai vreo idee în această direcție? Când și cum se folosește în medicină? Ei bine, hipnoza medicală este de un real ajutor în stomatologie – dar și în alte specialități – în cazul pacienților care manifestă o frică exagerată.

Utilizarea terapeutică a hipnozei a fost descrisă încă din India antică, unde oamenii cu probleme de sănătate erau vindecați prin transe hipnotice. Și azi, hipnoza medicală este folosită de zeci de ani în țări precum Germania, Anglia, Franța ca metodă de sedare. Dar, află că nici România nu se lasă mai prejos.

”Am învățat hipnoză medicală în Universitatea de Medicină și Farmacie din Tel Aviv, cu unii dintre maeștrii mondiali în acest domeniu, psihologi de înaltă ținută și cu rezultate extraordinare, cărți publicate în domeniu și multă experiență științifică. Așa s-a întâmplat că încă din prima secundă m-a fascinat acest domeniu și i-am văzut aplicabilitatea clinică. Atunci când, în cadrul cursului, noi, participanții, am făcut procese de autohipnoză prin care am reușit să ne debarasăm de diferite negativități inutile la momentul respectiv (eu, de pildă, m-am vindecat de frica de șerpi), am prins cu atât mai mult drag de această disciplină. Ulterior, în clinică, aplicând la pacienți și văzând că e de ajutor în cazul celor cu o frică exacerbată de dentist - care în toată viața lor nu fuseseră într-un cabinet medical din acest motiv - și că în câteva ședințe am reușit să creăm o relație de încredere și o colaborare optimă, am fost și mai entuziasmată”, Dr. Lorelei Nassar.

Frica există în fiecare dintre noi, și până la urmă este un sentiment normal, cu rolul de a ne proteja de ceva ce ne-ar putea răni, fizic sau emoțional. Fricile au și valențe pozitive, dar și negative. Este evident că atunci când frica împiedică o persoană să se adreseze medicului dentist – deși are o reală nevoie – este vorba despre fațeta ei negativă. Fobia de dentist a fost poate declanșată de un eveniment traumatic din trecut, de o experiență neplăcută trăită personal sau doar însușită ca urmare a ceea ce a auzit la alte persoane. Dacă și pacientul dorește acest lucru, hipnoza medicală poate rezolva acest aspect.

 „Hipnoza este simplă în fapt, este vorba despre reacția corpului nostru la gândul nostru. Cel mai folosit exemplu este cel al sucului de lămâie: când vorbim despre lămâi are loc instantaneu o secreție crescută de salivă. Ne lasă gura apă, cum se zice. Asta înseamnă că gândul la lămâie a declanșat o acțiune în corp. Asta e tot! Orice gând declanșează o acțiune în corp, depinde numai de noi ca acesta să fie pozitiv, vesel și optimist, și în acest mod ne alegem tonalitatea în care vrem să trăim. Și nu e numai teorie”, explică dr. Nassar.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-02-21Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine