2020-02-25 23:04

Ce este MEZOTERAPIA și care sunt beneficiile acestei TERAPII pentru ten, corp și păr

 |  23:34
Ce este MEZOTERAPIA și care sunt beneficiile acestei TERAPII pentru ten, corp și păr

Este foarte important ceea ce aplicam pe piele, cosmetice de buna calitate si adaptate nevoilor tenului nostru, insa ingredientele miraculoase ale acestor creme, serumuri sau masti raman la suprafata pielii, fara a trata problemele in profunzimea lor. Sigur ca putem suplini tratamentul exterior cu o alimentatie bogata in vitamine si minerale, cu hidratare optima si sport, insa pentru ca vitaminele si ceilalti compusi benefici ai cosmeticelor sa patrunda in profunzimea pielii, a aparut mezoterapia o tehnica minim invaziva, cu rol important in lupta cu ridurile, dar si caderea parului.

Din cand in cand pielea noastra are nevoie de un cocktail de vitamine, minerale si acid hialuronic. Toate aceste substante exista in pielea noastra, totusi, odata cu trecerea timpului si mai ales in anotimpul cald, din princina deshidratari si expunerii la soare, tenul devine uscat, ridurile de expresie se accentueaza iar pielea isi pierde din luminozitate. Una dintre procedurile care pot realiza cu succes revitalizarea tenului este mezoterapia. Acest tratament se adresata atat pielii tinere, cat si celei imbatranite, agresate de actiunea factorilor de mediu.

“Mezoterapia faciala estompeaza ridurilor fine, hidrateaza tenul si ii reda tonusul. Este recomandata, de asemenea, in tratamentul pielii uscate, deshidratate, mature, a cearcanelor, a porilor mariti sau fotoimbatranirii cutanate. Este o procedura de reintinerire faciala minim invaziva, care presupune introducerea unor cocktail-uri de vitamine, minerale, antioxidanti in baza de acid hiauronic la nivelul mezodermului. Are ca rezultat regenerarea celulele, stimuland fibroblastii (celule specializate in productie de colagen, elastina si acid hialuronic) si microcirculatia cutanata, efectul final fiind rejuvenarea si biorevitalizarea tenului.”, ne-a declarat dr. dermatolog Alexandra Zota.

In ce consta tratamentul

Tratamentul se realizeaza prin administrarea de microinjectii nedureroase în piele sau prin utilizarea unui dispozitiv de tip roller care faciliteaza patrunderea substantelor la nivel cutanat. -Insasi micile intapaturi de ac prin care introducem aceste substante nutrive la nivelul pielii sunt capabile sa declanseze propriul mecanism de regenerare a pielii cu formarea de nou colagen. Aceasta insemana ca aspectul pielii se va imbunatati continuu, timp de mai multe luni, odata cu formarea de nou collagen.

In functie de varsta si conditia pacientului, sunt necesare 5-10 sedinte facute la un interval de 1, 2 saptamani. Tratamentul dureaza 20-30 min. iar pacientul isi poate relua imediat activitatea zilnica. Sunt necesare tratamente de mentenanta la fiecare 6-8 luni.

Avantajele pe termen lung pentru piele sunt reprezentate de combaterea stresului oxidativ, densifierea retelei de colagen si elastina, prin stimularea generata de acidul hialuronic, dar si de o capaciate mai mare de retinere a apei.

In afara de tratamentul facial, mezoterapia poate ajuta si la remedierea altor afectiuni, precum caderea parului sau eliminarea celulitei.

Mezoterapia impotriva caderii parului actioneaza, in urma injectarii substantei la nivelul scalpului, prin vasodilatatie, la nivelul foliculilor pilosi care hranesc firul de par, astfel stimulandu-se cresterea acestuia.

Mezoterapia impotriva celulitei este recomandata pentru reducerea aspectului pielii, in zonele cu tesut adipos in exces (aspect de coaja de portocala, celulita de pe fese, coapse, abdomen).

In cadrul consultatiei dermatoestetice initale, se vor identifica cerintele si nevoile pacientului, se va stabili un plan terapeutic individualizat si se vor stabili limitarile si efectele secundare care pot surveni ca urmare a tratamentului, eliminand astfel riscul de asteptari nerealiste sau neconforme cu posibilitatile terapiilor dermatoscometice.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-06-18Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine