2020-07-04 00:12

Ce pățește mai exact COPILUL tău dacă îi dai prea mult ZAHĂR

 |  14:01
Ce pățește mai exact COPILUL tău dacă îi dai prea mult ZAHĂR

Copiilor le place să mănânce orice conține zahăr, însă un părinte responsabil trebuie să controleze pe cât posibil cantitatea care ajunge în organismul copilului său. Altfel, neglijența poate duce la grave probleme de sănătate pentru cel mic! Medicul stomatolog Adrian Mina explică efectele nocive pe care zahărul la are atât asupra dinților cât și a stării generale de sănătate.

Un regim alimentar sanătos al copiilor este extrem de important pentru o dezvoltare optima a intregului său organism. Studiile arată că, în zilele noastre, copiii consumă excesiv de mult zahăr, iar asta poate avea efecte devastatoare pentru dezvoltarea celor mici, atât din punct de vedere dentar, cât și în ceea ce privește starea sa generală de sănătate. Medicul stomatolog Adrian Mina explică exact care sunt pericolele.

Dinți cariați, rădăcini distruse, extracții

“Regimul alimentar sănătos și optim pentru copii este cel în care zahărul se află în cantitate redusă. Principalele motive pentru care este important să reducem cantitatea de zahăr din alimentatia copilului sunt atât de ordin dentar, cât și de ordin general. În primul rând, dentiția copiilor este mai repede afectată decât în cazul adulților pentru că dinții celor mici au rezistență scăzută la atacul zahărului. Structurile dentare ale copiilor sunt mai subțiri iar cariile apar mult mai repede. Odată apărute, acestea duc la inflamarea nervului ce va trebui îndepărtat. După îndepărtarea nervului, rizaliza (topirea) rădăcinilor se va face prematur, astfel că se va duce la extracția dintelui de pe arcadă iar dinții definitivi vor avea de suferit când vor apărea”, declară medicul stomatolog Adrian Mina. 

Infecții și probleme digestive

Nu doar asupra sănătății orale are consumul în cantități mari de zahăr efecte nocive, ci și asupra stării generale de sănătate a copilului.

“În ceea ce privește starea generală de sănătate, apariția cariilor duce la complicații infecțioase cu răsunet asupra întregului organism. Pe lângă problema septică, aceste carii avansează rapid, determinând apariția durerilor și a unor deficiențe de masticație. Copilul nu se mai alimentează corect și apar problemele digestive și de creștere, organismul fiind privat de nutrienții necesari unei dezvoltări optime. Deci, pe lângă viitoarele probleme de aliniere dentară, care necesită diverse metode ortodontice de tratament, avem și probleme generale de sănătate cauzate de lipsa unei alimentații corecte și complete”, dezvăluie medicul Adrian Mina.

În final, Dr. Adrian Mina vine și cu o recomandare pentru părinți cu privire la alimentația cât mai corectă a copiilor, astfel încât aceștia să se bucure de o dezvoltare cât mai armonioasă.

„Având în vedere concentrația crescută de zahăr din alimentele procesate, se recomandă o atenție sporită în alegerea acestora, precum și introducerea în alimentație a unui număr crescut de legume și fructe, pentru a favoriza o dezvoltare optimă”, încheie medicul Adrian Mina.

sursa foto: www.justmommies.com


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-10-10Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz