2019-10-15 17:04

Ce sa faci daca ai COROANE DENTARE care ţi-au înnegrit gingia

 |  17:33
Ce sa faci daca ai COROANE DENTARE care ţi-au înnegrit gingia

Se intâmpla destul de des sa observam ca, sub dintii care au fost acoperiti de coroane, gingia se inchide la culoare, aproape ca devine neagra. De vina, spun specialistii, sunt coroanele dentare metalice, din materiale de calitate modesta, pe care dentistii obisnuiau sa le monteze in urma cu multi ani, in functie de bugetele modeste ale pacientilor. Tehnologia a avansat, insa, iar in prezent cei care se confrunta cu aceasta problema au posibilitatea sa isi schimbe coroanele dentare si sa isi trateze astfel gingiile afectate.

“Coroanele dentare se realizeaza in ultimii ani din materiale ceramice, de diferite tipuri. Coroanele ceramice pe suport de zirconiu sunt cele mai sigure si mai placute din punct de vedere estetic. Avantajele sunt multiple. Din punct de vedere biologic, zirconiul nu corodeaza, deci nu apare linia gingivala neagra ca in cazul coroanelor metalo-ceramice. Zirconiul nu este conductor termic sau electric, astfel ca nu mai mai este nevoie sa se foloseasca pila electrica orala intre diverse metale. Apoi, pacientul nu mai ramâne cu o sensiblitate la rece/cald transmisa tesuturilor vecine. Ca si aspect, zirconiul este foarte natural, greu de diferentiat fata de dintii proprii. Din acest motiv este un material foarte dorit si folosit in prezent”, declara Dr. Oana Florea.

Medicul stomatolog ne informeaza si despre ce tip de implanturi sunt indicate in prezent, unele mult mai rezistente si mai usor de pus.

“Alegerea sistemului de implant se face de catre specialist in functie de situtia clinica a pacientului, dar si de cea financiara. De exemplu, sistemul german Bredent Fast&Fixed este un sistem revolutionar, prin care pacientul, edentat total, pleaca in aceesi zi cu dinti ficsi acasa. Aceste implanturi au un design inovativ, sunt inserate fara a fi necesare aditii sau reconstructii osoase si fac posibil ca pacientul sa plece in ziua interventiei cu dinti ficsi, deoarece fortele masticatorii sunt preluate de intreg sistemul implantor”, explica medicul stomatolog Oana Florea.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray