2020-08-04 20:23

Ce sucuri naturale pentru slăbire va recomanda nutriţionistul

 |  17:47
Ce sucuri naturale pentru slăbire va recomanda nutriţionistul

În perioadele caniculare de vară, o alternativă sănătoasă şi gustoasă la preparatele calde o constituie sucurile naturale presate la rece, „hrana cea mai inteligentă pe care o putem alege”, după cum spune Anca Alungulesei, expert în nutriţie şi trainer în alimentaţie raw-vegan, în cartea sa „Sănătate la pahar”. Cei care vor să piardă câteva kilograme, dar totodată să se simtă în formă, plini de energie şi bună dispoziţie pot alege, ca un ajutor esenţial în acest proces, sucurile din legume verzi.

“Sucurile verzi sunt ideale în procesul de eliminare a kilogramelor în plus!”, explica Anca Alungulesei. Din câteva ingrediente aflate la îndemâna tuturor în această perioadă din an, cei care vor să-şi reducă greutatea corpului într-un mod sănătos pot opta pentru sucul natural presat la rece din spanac, busuioc, roşii şi castraveţi. Fiecare dintre ingredientele acestui suc aduce beneficii reale pentru sănătate şi ajuta la pierderea kilogramelor nedorite, în timp ce oferă posibilitatea delectării cu un preparat foarte gustos.  „Roşiile, recomandate în cadrul unei diete sănătoase, contribuie la reglarea greutăţii corporale şi reducerea nivelului de lipide în sânge” explica expertul în nutriţie Anca Alungulesei, iar castraveţii „datorită conţinutului mare de apă au foarte puţine calorii, de aceea sunt recomandaţi persoanelor care doresc să elimine câteva kilograme”, mai spune autoarea cărţii „Sănătate la pahar”.

În afară de aromă deosebită, busuiocul furnizează organismului minerale alcalinizatoare pentru a contrabalansa dietele acide, iar spanacul, prin conţinutul său bogat în minerale, vitamine şi clorofila este recomandat tuturor, „dar în special persoanelor convalescente sau care trec prin perioade de oboseală şi epuizare” mai spune expertul în nutriţie Anca Alungulesei despre proprietăţile acestui suc presat la rece, util atât pentru păstrarea sănătăţii, cât şi a frumuseţii corpului. Sucurile naturale obţinute prin presare la rece din legume şi fructe sunt o hrană completă, care furnizează organismului toate mineralele şi vitaminele necesare, dar şi pot acţiona şi că remedii naturale în multe afecţiuni.

De ce să bei sucuri naturale

• Sucul din pătrunjel are proprietăţi care ajuta la funcţionarea naturală a tiroidei şi glandelor suprarenale dar este şi excelent pentru bolile sistemului ocular, în special pentru cele de la nervul optic. Pătrunjelul poate combate icterul, este eficace în blocajul funcţiei hepatice, al plămânilor şi rinichilor, susţin specialiştii citaţi de frunza-verde.ro. Rădăcină de pătrunjel este partea cea mai utilizată în tratamentul funcţiei renale,  fiind un foarte bun diuretic, precum şi în afecţiunile ca edeme, ascitǎ, calculi renali reumatism, artrită, erupţii cutanate.

• Sucul de urzici este o băutură foarte bună pentru detoxifierea organismului. Urzicile conţin vitamine, substanţe proteice, azotoase, glucide, acizi, săruri minerale, clorofilă, având toţi aminoacizii esenţiali. Frunzele tinere de urzică conţin în 100 g: 40 mg vitamina C; 0,250 mg vitamina B1; 1,400 mg vitamina B2; 2,33 mg vitamina E; 3,45 mg vitamina PP; vitaminele A, K şi multe minerale, cum ar fi: 250 mg potasiu; 144 mg calciu; siliciu; 6 mg fier, etc. Printre numeroasele beneficii ale sucului de urzică se numără: curăţarea organismului de toxine, purificarea sângelui şi efect de detoxifiere asupra tuturor organelor şi sistemelor din organism, intensificarea proceselor metabolice din corp, consolidarea şi intararirea sistemului imunitar.

• Sucul de sfeclă roşie reduce riscul de complicaţii la persoanele cu tensiune arterială crescută. Dacă beţi zilnic o cană de suc de sfeclă, vă veţi asigura o sănătate de fier toată viaţa. Consumul de sfeclă roşie este recomandat femeilor atunci când sunt în menopauza, pentru că este o sursă bogată de magneziu, clor, flavoidi, zinc, iod, calciu, nitraţi naturali şi sodiu.

• Sucul de spanac furnizează organismului tot complexul de vitamine B, C, E, A, K şi minerale (calciu, magneziu, mangan, sodiu, iodina, fosfor şi potasiu). Sucul de spanac previne cancerul, întăreşte sistemul imunitar, te scapă de problemele digestive, îţi protejează ochii şi dantură.

• Sucul de roşii este extrem de bogat în vitaminele K, B1, B2, B5, B6, potasiu, magneziu, fier, fosfor, sodiu, mangan, cupru, zinc şi crom. Un singur pahar cu suc de roşii te ajuta să oferi organismului doza necesară din vitaminele A şi C. Sucul de roşii lupta împotriva cancerului, prin conţinutul bogat în licopen, un antioxidant foarte puternic; scade colesterolul şi îmbunătăţeşte digestia, ajuta la întărirea oaselor.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-06-30Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz