2020-07-03 18:56

Ce trebuie să știi atunci când cumperi o PASTĂ DE DINȚI

 |  17:53
Ce trebuie să știi atunci când cumperi o PASTĂ DE DINȚI

Există zeci de tipuri paste de dinți în farmacii sau pe rafturile supermaketurilor însă puțini sunt cei care își aleg pasta de dinți în functie de necesitățile individuale și ingredientele pe care conține produsul.

Pasta de dinți se alege după o consultație la dentist

“Primul lucru pe care trebuie să-l facă o persoană pentru a avea o igienă orală corespunzătoare este să apeleze la sfatul medicului stomatolog, care, după consultație va oferi sfaturile indicate. Pasta de dinți nu se alege la întâmplare”, spune medicul stomatolog Adrian Mina.

Pasta de dinți se alege în funcție de nevoi

“Dacă ai dinți sensibili trebuie să alegi o pastă de dinți pentru această categorie. Genul aceste de pastă de dinți conține nitrat de potasiu - un agent ce căptușește dentina și nu permite stimulului să ajungă la dinte. Daca ai probleme parodontale atunci trebuie să folosești pasta de dinți ce conține clorhexidină ca substanță activă.

Pentru cei care își doresc dinti mai albi există pastele de dinți cu carbon activ, calciu activ sau cele ce conțin particole fine de nisip ce curăța petele de pe dinți într-un mod eficient. Persoanelor ce suferă de halenă le recomand pastele de dinți halicontrol, ce neutralizează respirația urât mirositoare.”

Pasta de dinți trebuie să lupte împotriva tartrului

“Prima utilitate a unei paste de dinți este aceea de a înlătura resturile de mâncare, bacteriile și petele de pe dinți. Acest lucru se obține dacă pasta conține agenți abrazivi precum carbonat de calciu și siliciu. Recomand tuturor să citească eticheta și să aleagă, în primul rând, o pastă de dinți care are rol anti-tartru”, continuă medicul Adrian Mina.

Pasta de dinți nu trebuie să conțină alcool, parabeni sau SLS

“Recomand doar acele paste de dinți și ape de gură ce nu conțin alcool sau SLS. Acesta din urmă este un suflat de sodium, un agent de spumare ce produce mai mult clăbuc în momentul în care ne spălăm pe dinți și dă impresia că tot procesul este mai eficient. SLS-ul este o substanță dăunătoare organismului și poate cauza complicații ale stării generale de sănătate pe termen lung. Trebuie să vă feriți și de pastele de dinți ce conțin parabeni - conservanți care sunt adăugați în pasta de dinți și care nu sunt benefici organismului”, mai spune medicul Adrian Mina.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-03-04Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz