2020-05-27 03:50

Cea mai veche din lume FELICITARE de VALENTINES DAY din lume. Ce MESAJ poartă

 |  10:42
Cea mai veche din lume FELICITARE de VALENTINES DAY din lume. Ce MESAJ poartă

O felicitare de sărbătoarea Sfântului Valentin, scrisă de mână, care se crede că ar fi cea mai veche din lume, va fi scoasă la licitaţie la Derbyshire, potrivit BBC.

Charles Hanson, de la casa Hansons Auctioneers din Etwall, Derbyshire, a spus că evalua o colecţie de cărţi poştale din perioadele victoriană şi georgiană când a găsit felicitarea. 

Descriind felicitarea drept "ceva foarte special", Hanson a afirmat că datează din 1790, o perioadă în care a trăit romantica scriitoare Jane Austen. 

Felicitarea a fost estimată la preţul de 400 de lire sterline.

Mesajul care se poate citi este: "Rămas bun, dulce turturică. Doar ţie îţi port dragoste. Şi dacă nu poţi fi a mea, nu-mi voi găsi liniştea!". 

Hanson a spus că trebuie "să fie cea mai veche felicitare de Sfântul Valentin care există". 

"Este delicată şi emoţionantă, fiind scrisă pe hârtie. De fapt, este o felicitare obişnuită cu desen pe faţă şi poezia scrisă în interior", a spus el. 

Felicitarea este deteriorată pentru că a fost îndoită pentru a fi trimisă destinatarului. "Mesajul este unul din inimă, scris de mână, nealterat, profund emoţionant". 

Scrisoarea este parte a unei colecţii, a cărei provenienţă este din Marea Britanie între anii 1949-1990, citeaza News.ro.

Se crede că ar fi prima felicitare pre-tipărită datată 1797, în timp ce vechile scrisori de Sfântul Valentin, în limba engleză, ar fi fost scrise în 1477. 

În Marea Britanie, Valentine's Day a început să fie sărbătorită în secolul al XVII-lea. 

Până la mijlocul secolului al XVIII-lea, prieteni şi îndrăgostiţi din toate clasele sociale făceau schimb de bileţele sau note de afecţiune.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-02-13Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine