2020-06-02 15:55

Cel mai puternic antibiotic natural cunoscut. Efectele miraculoase ale mierii de Manuka

 |  20:01
Cel mai puternic antibiotic natural cunoscut. Efectele miraculoase ale mierii de Manuka

Mierea de Manuka, cunoscută drept “miere vindecătoare”, este o miere monofloră, unică în lume, adunată şi preparată de albine din floarea arborelui de Manuka (Leptospermum Scoparium, din familia Myrtacee), arbore care creşte numai în insulele sălbatice şi nepoluate ale Noii Zeelande. Mierea de Manuka, considerată cel mai puternic antibiotic natural cunoscut, a fost utilizată pentru proprietăţile sale medicinale de către triburile Maori şi primii colonişti europeni timp de secole, cu mult înainte ca proprietăţile deosebite ale acesteia să fie cercetate şi validate de către medicina modernă.

Efectele terapeutice ale mierii sunt cunoscute de mii de ani, picturile din epoca de piatră demonstrând că omul foloseşte mierea de cel puţin 8.000 de ani, iar de acum 2.000 de ani, era folosită pentru a trata rănile infectate, cu mult înainte să se descopere că bacteriile sunt cauza infecţiilor. Chiar dacă oamenii de ştiinţă nu au reuşit să explice încă mecanismele biochimice care fac ca mierea să aibă efecte atât de benefice, rezultatele consumului de miere asupra sănătăţii sunt evidente.

Mierea are, în primul rând, o puternică acţiune antibacteriană. Totuşi, studiile referitoare la rezistenţă bacteriilor în efectul mierii nu au ţinut cont întotdeauna de diferenţele care există între tipurile de miere. De-a lungul timpului, experienţă practică le-a arătat terapeuţilor că nu toate varietăţile de miere au aceleaşi efecte şi că unele sunt mai eficiente în cazul anumitor afecţiuni. În 1981, Dr. Peter Molan, directorul departamentului de Cercetare al Mierii în cadrul  Universităţii Waikato din Noua Zeelandă, a descoperit faptul ca mierea de Manuka are proprietăţi foarte puternice: antibacteriene, antimicrobiene, antivirale, antioxidante, antiseptice, antiinflamatorii şi antifungice, făcând-o extrem de eficienta în susţinerea sistemului imunitar şi ameliorarea unei mari varietăţi de probleme de sănătate.

Dr. Peter Molan şi-a consacrat întreaga carieră cercetării proprietăţilor mierii de Manuka şi a modalităţilor în care aceasta poate fi folosită pentru ameliorarea problemelor de sănătate, informează manuka.ro. El a descoperit faptul că proprietăţile antibacteriene ale mierii de Manuka pot varia foarte mult în funcţie de compoziţia chimică a acesteia.

Mierea Manuka din Noua Zeelandă are o foarte bună şi îndelungată reputaţie datorată proprietăţilor sale antiseptice. Studiile din ultimii ani au demonstrat că mierea Manuka este mai eficientă decât mierea obişnuită în distrugerea celor mai frecvente 7 tipuri de bacterii prezente în infecţiile unor răni, chiar şi atunci când este diluata de 9 ori. În cazul stafilocolului auriu, patogenul cel mai obişnuit prezent în răni s-a dovedit că mierea Manuka are o eficienţă extraordinară. Desigur, mierea în general, şi mai ales mierea Manuka, este eficientă şi în cazul stimulării sistemului imunitar, are efecte antiinflamatoare şi antioxidante şi stimulează creşterea celulară.

Recomandată în diverse afecţiuni:

Intern:

- Răceli, dureri de gât, simptome de gripă

- Probleme ale sistemului digestiv: indigestie, dureri de stomac, ulcere, gastrite, ulcer duodenal, sindromul colonului iritabil, gastro-esofagita de reflux, arsuri          

- Probleme ale gingiilor

 Extern:

- Răni, arsuri, infecţii, ulcere ale pielii, infecţii de spital (Staphylococcus aureus )

- Eczeme, Psoriasis, Acnee

- Dermatite, înţepături de insecte şi albine, erupţii cutanate.

- Pecingine, Picior de atlet, prurit, ciuperci ale unghiilor, infecţii cauzate de ciuperci

Proprietăţi antimicrobiene

Cercetările au dovedid ca Mierea de Manuka este eficientă în distrugerea următoarelor microorganisme bacteriene şi fungice: Escherichia coli (E. coli),  Staphylococcus aureus (Staph infections),  Citrobacter freundii, Proteus mirabilis, Pseudomonas aeruginosa,  Salmonella typhimurium,  Streptococcus faecalis,  Streptococcus pyogenes, Helicobacter Pylori (H. pylori, ulcere stomac),  Methicillin-resistant Staphylococcus aureus (MRSA) – infecţii de spital,  Vanocomycin-resistant Enterococci (VRE)

Extrem de benefică pentru piele

Mierea de Manuka este deosebit de eficienta în asigurarea unei bariere hidrice, care permite regenerarea celulelor pielii, ceea ce îmbunătăţeşte procesul de vindecare şi reduce cicatricele. Se consideră că stimulează formarea de noi vase capilare şi furnizează substanţe nutritive, cum ar fi aminoacizii, vitaminele, mineralele şi glucidele necesare pentru reînnoirea sănătoasă a ţesuturilor, ajutând creşterea fibroblastelor şi producerea de colagen şi elastina, susţin specialiştii citaţi de sfatulmedicului.ro. Mierea de manuka ajuta la reducerea apariţiei ridurilor şi îmbunătăţeşte elasticitatea cutanată, conferind un tonus mai bun pielii. În plus, pH-ul mierii ajuta la crearea şi menţinerea condiţiilor optime pentru activitatea fibroblastelor; vâscozitatea ei asigura o barieră protectoare care previne infectarea rănilor; acţiunea antiinflamatoare naturală a mierii de manuka poate reduce tumefierea şi poate atenua durerile. Mierea de manuka organică are o multitudine de proprietăţi de hidratare şi de reparare a pielii; are efect de întinerire a pielii uscate şi mature, ajuta la diminuarea apariţiei liniilor fine; restabileşte nivelul natural de hidratare a corpului şi ajuta la regenerare, stimulând producerea de colagen, prin care reda pielii un aspect mai catifelat, mai ferm şi mai tânăr.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-01-21Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine