2019-11-21 08:30

Antibiotice naturale: Ghimbirul, usturoiul şi uleiul de oregano, printre ele

 |  09:50
Antibiotice naturale: Ghimbirul, usturoiul şi uleiul de oregano, printre ele

Cele mai eficiente antibiotice naturale: Ghimbirul, usturoiul şi uleiul de oregano se numără printre antibioticele naturale care se găsesc în orice cămară. Acestea pot fi folosite pentru prevenirea şi tratarea răcelilor, virozelor şi chiar a anumitor infecţii.

Majoritatea alimentelor pe care le includem în dieta zilnică îndeplinesc un dublu rol: nu sunt doar un deliciu pentru papilele gustative, ci adevărate tratamente care pot oferi remedii pentru afecţiuni importante, a precizat Ropharma, într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, usturoiul este unul dintre cei mai populari agenţi curativi, care datorită proprietăţilor antivirale deosebite, este considerat un adevărat antibiotic natural. Acesta este o sursă bogată de antioxidanţi care protejează împotriva acţiunii bacteriilor şi a radicalilor liberi din sânge, asigurând protecţia sistemului imunitar. Proprietăţile sale se datorează în special alicinei, o substanţă antimicrobiană ce acţionează asemenea unui antibiotic natural, reuşind să distrugă virusurile şi infecţiile puternice.

Ghimbirul, fie sub formă de ceai sau consumat natural, este un bun remediu în cazul răcelilor, deoarece calmează inflamaţille de la nivelul gâtului, ameliorează simptomele sinuzitei, febrei şi infecţiilor gâtului. De asemenea, ghimbirul ajută şi în cazul problemelor respiratorii, stimulând eliminarea mucozităţilor şi fluidizarea congestiilor respiratorii. Mai mult, ghimbirul este un element de sprijin şi în curele de slăbire, deoarece intensifică arderea grăsimilor, contribuie la eliminarea toxinelor din corp şi este un tonic şi energizant eficient pentru organism.

Probioticele, aceste microorganisme vii denumite şi "bacterii benefice" se regăsesc în proporţie de 70-80% în propriul organism, la nivelul intestinului. Ele acţionează împotriva infecţiilor asemenea antibioticelor, însă avantajul important al acestora constă în faptul că nu afectează flora intestinală.

Studiile au demonstrat că uleiul de oregano este cel mai puternic antibiotic natural ce aduce organismului numeroase proprietăţi curative: antibacterian, antispasmodic, anestezic, antivenin, antiparazitic, antimicrobial, antifungic. Uleiul de oregano poate acţiona pe două căi: ca modalitate de prevenţie, dar şi ca tratament pentru a grăbi vindecarea.

Ceaiul verde este un alt antibiotic natural şi un antioxidant puternic. Ceaiul verde conţine o gamă variată de polifenoli, care dizolvaţi în apă, acţionează asemenea unor antibiotice non-toxice. Pe lângă faptul că ceaiul verde este recomandat dimineaţa în locul cafelei, acesta este şi un rezervor natural de vitamine (din grupa B, A, E, C) şi minerale (fier, calciu, fosfor şi potasiu), aminoacizi, glucide, tanin, uleiuri volatile, teina, flavonoide, alcaloizi ce asigură stimularea sistemului imunitar şi creşte rezistenţa organismului în lupta cu infecţiile.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-11-11Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray