2020-06-03 13:28

Cele mai eficiente metode pentru a îngriji pielea uscată. Umidificatoarele de interior, printre ele

 |  13:33
Cele mai eficiente metode pentru a îngriji pielea uscată. Umidificatoarele de interior, printre ele

Umidificatoarele de interior şi umplerea doar pe jumătate a maşinii de spălat rufe se numără printre cele mai eficiente metode pentru a îngriji pielea uscată.

Specialiştii recomandă reducerea cantităţii de rufe în maşina de spălat.

"Pentru cei mai mulţi oameni, simpla reducere a numărului de articole vestimentare la fiecare spălare, pentru ca rufele să poată să beneficieze de o ultimă clătire finală eficientă, este suficientă pentru ca hainele şi lenjeria de pat să aibă o atingere mai fină şi mai plăcută pe piele. Reziduurile de detergenţi şi balsam din haine sau chiar din lenjeriile de pat pot să irite pielea în sezonul rece", a declarat Jonathan Bowling, medic dermatolog la Nuffield Health Manor Hospital din Oxford, citat de Mediafax.

Dacă şi după o clătire corectă a rufelor acestea continuă să vă irite pielea, cel mai indicat ar fi să fie consultat un medic de specialitate.

De asemenea, este recomandat să spălăm lenjeriile de pat la 60 de grade Celsius. Paraziţii microscopici din praful din locuinţe trăiesc în celulele tegumentare exfoliate de pe pielea umană şi ei pot fi găsiţi în fiecare casă, în pat, pe covoare şi pe obiectele de mobilier.

Specialiştii recomandă acoperirea saltelelor, pilotelor şi a pernelor cu o cuvertură impermeabilă la alergeni.

În cazul în care aveţi buze uscate şi crăpate nu trebuie să vi le umeziţi, deoarece acest lucru va duce doar la o evaporare şi mai mare şi va usca şi mai mult buzele. Cea mai multă umiditate se pierde prin buze, în comparaţie cu orice altă parte a corpului.

Medicii recomandă aplicarea unui unguent de buze care să creeze un fel de "sigiliu" deasupra pielii, pentru a menţine umiditatea şi a reduce fricţiunea dintre pielea buzelor.

Specialiştii mai recomandă ulei de mâini cu extract de ceai, deoarece această substanţă are proprietăţi antibacteriene, antivirale şi antiinflamatorii. Mai mult, nu elimină umezeala din piele.

Pentru mâinile foarte uscate şi crăpate, specialiştii recomandă o cremă ce conţine 10% uree.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-11-07Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine