2019-11-12 23:52

Cele mai ingenioase idei pentru vopsitul ouălelor

 |  19:58
Cele mai ingenioase idei pentru vopsitul ouălelor

Conform tradiției românești, în Joia Mare se vopsesc ouăle. Obiceiul spune ca acestea trebuie sa fie roșii, exact ca sângele ce a curs atunci când Iisus era răstignit pe cruce. Totuși, în zilele noastre, gospodinele prefera ouăle vopsite în multe culori și cu diverse modele.

Daca te numeri printre cei care prefera vopseaua naturala, afla ca sunt multe metode prin care poti sa vopsesti ouale fara substante chimice.

Spre exemplu, daca vrei oua de un rosu intens trebuie sa folosesti coji de ceapa. Ouale se fierb intr-un vas cu apa clocotita si o cantitate mare de foi de ceapa, dupa ce au fost spalate foarte bine in prealabil. Pentru a obtine oua roz, fierbe-le in apa cu sfecla, iar pentru ca acestea sa devina verzi, foloseste frunze de spanac sau vita de vie.

Lipeste stickere de diverse forme si culori pe ouale spalate bine si nevopsite. Daca doresti sa le lipesti dupa ce acestea sunt colorate, tine cont de faptul ca nu trebuie sa le dai luciu.

Spala ouale bine si traseaza diverse modele cu vopsea alba sau albastră. Vei obtine oua simple si foarte ingenioase si vei impresiona pe toata lumea.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-04-28Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray