2020-05-25 08:16

Coloratul ajută la combaterea stresului, depresiei, anxietăţii şi a insomniei

 |  11:33
Coloratul ajută la combaterea stresului, depresiei, anxietăţii şi a insomniei

Vânzările de cărți de colorat pentru adulți înregistrează un adevărat succes. Asociat cu petrecerea educativă a timpului liber de către copii, coloratul este recunoscut ca o activitate relaxantă ce favorizează concentrarea și creativitatea. De asemenea, coloratul ajută la combaterea stresului, depresiei, anxietății și a insomniei, notează passionsante.be, citat de Agerpres.

Coloratul este inclus în tradiția hindusă și budistă sub forma desenelor sacre, extrem de elaboratele "mandala".

Specialiştii care au analizat această chestiune au afirmat că adulţii, cărora le place să coloreze, se bucură de calm, seninătate și relaxare, uitând astfel necazurile vieții zilnice. Mai mult, coloratul ajută la combaterea stresului, depresiei, anxietății și a insomniei.

Potrivit sursei citate, coloratul stimulează latura creativă, fără să fie necesară stăpânirea unei tehnici artistice sofisticate. De asemenea, participă la sondarea sinelui, asemeni unei forme de meditație.

Pe internet există site-uri care propun desene ce pot fi copiate și apoi colorate, majoritatea cu personaje de basm sau din cele mai populare filme. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-08-25Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine