2020-05-25 08:41

Cum îți poți ajuta bebelușul să nu aibă COLICI

 |  15:12
Cum îți poți ajuta bebelușul să nu aibă COLICI

In primele luni din viata, majoritatea bebelusilor se confrunta, din pacate, cu colici, ceea ce inseamna nu doar un chin major pentru ei, ci si pentru mamici. Exista insa cateva sfaturi de urmat, asa incat bebelusii sa nu aiba parte de acest episod neplacut in primele luni.

„Tot secretul stă în poziția în care îi dai să mănânce și tehnicile de scos aerul din burtică. În primele săptămâni cu Nicholas am avut câteva nopți în care mă trezeam la 4, 5 și 6 dimineața, pentru că uitasem care sunt tehnicile și pozițiile exacte, dar imediat ce a venit Adriana, prietena mea new born specialist, când avea 7 săptămâni, s-a rezolvat orice problemă. Mă pregătisem cu un sirop de colici din Germania, pe care i l-am dat de câteva ori, dar când a ajuns Adriana mi-a zis din start: „Nu există colici dacă îi dai să mănânce cum spun eu”. Și chiar așa a fost. Din prima seară în care a ajuns și s-a ocupat ea de el, nu s-a mai trezit noaptea.  Pac, au dispărut colicii!”, a scris vedeta pe blogul ei, adăugând răspunsurile la întrebările cel mai des primite de la cititorii săi pe tema creșterii beblușilor.

„1. E important cât îl hrănești, chiar dacă alăptezi sau nu

Da, Adriana încurajează alăptarea și vorbește întotdeauna despre beneficiile acesteia asupra copilului. Din păcate, există și persoane care, din diverse motive nu pot alăpta. Eu l-am alăptat pe Nicholas 3 săptămâni pentru că nu am mai putut, nu pentru că aceasta este singurul mod prin care poți avea un bebeluș liniștit. Laptele matern are numeroase beneficii pentru dezvoltarea sănătoasă a unui bebeluș, cu mențiunea că trebuie să vă asigurați că mănâncă suficient la fiecare masă. Câteva persoane au fost uimite că o masă trebuie să dureze o oră – o oră jumătate. Ca să te asiguri că bebelușul mănâncă cât trebuie și cum trebuie ai nevoie de timp. Nu e suficient să alăptezi 5 minute și dacă bebelușul a adormit să renunți, pentru că în felul acesta nu va reuși nici să doarmă suficient, nici să ia în greutate. Mesele durează aproximativ o oră jumătate, timp în care cel mic mănâncă, faci pauze pentru a scoate aerul din burtică, vă jucați, apoi reiei masa. Dacă îl lași să mănânce 5-10 minute nu este suficient. La fel de important când alăptezi este să cântărești bebelușul înainte și după ca să vezi cât a mâncat din necesarul de ml pentru o zi.

2. Cât timp lași un bebeluș să plângă până să mergi la el?

Dacă bebelușul plânge, putem avea două cauze: fie are o problemă, fie e o metodă de a atrage atenția. E important să identificăm corect nevoile bebelușului nostru și să știm dacă plânge pentru că trebuie schimbat, îl doare ceva, are un disconfort sau dacă plânge doar pentru că are nevoie de noi. La workshop vom identifica motivele pentru care plâng bebelușii și ce trebuie să face ca să-i liniștim.

3. Poți calma un bebeluș care are colici folosind zgomot alb?

Sub nicio formă. Dacă un bebeluș are dureri de burtică, simte disconfort la stomăcel, cum ar putea zgomotul să calmeze durerea? Se va opri din plâns? Da, de epuizare, nu pentru că se simte mai bine. Bebelușii au nevoie de liniște atunci când dorm pentru ca creierul lor să se dezvolte. Să lași un copil în zgomot de aspirator sau de feon mi se pare greu de imaginat. Gândiți-vă dacă voi, ca adulți, ați putea să dormiți sau să vă liniștiți cu un astfel de sunet. Sau, mergând pe logica pentru care se folosește acest white noise, încercați să vedeți dacă ascultând acest zgomot vă va trece durerea de stomac.

Colicii sunt provocați de disconfortul pe care îl simt bebelușii din cauza refluxului gastric. Tot ce trebuie să faceți pentru a evita aceste dureri chinuitoare pentru bebelușul vostru este să-l alăptați în poziția corectă, să vă luați timp pentru masă și să-i scoateți corect aerul din burtică.

4. Nu e bine să-mi țin copilul în brațe sau să mă joc cu el?

Ba da, este foarte important să dezvolți o relație puternică cu bebelușul tău. De aceea, în cele 8 ore pe zi cât el este treaz pentru mese poți să vorbești cu el, să te joci cu el, să-l pupi și să-ți arăți afecțiunea. Îmi iubesc foarte mult copiii și credeți-mă că și au avut parte de toată afecțiunea noastră. Așa cum înveți un copil când e mic, așa îl vei avea toată viața.

5. Când poate un copil să doarmă toată noaptea?

Nu vă aștepați ca bebelușul să doarmă toată noaptea imediat ce l-ați adus din maternitate. Va fi nevoie de o perioadă de acomodare în care să-i creați o rutină și să îi înțelegeți nevoile. De la 10-12 săptămâni un bebeluș poate să doarmă 8 ore pe noapte fără probleme.", spune Ela Craciun. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-03-14Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine