2020-07-15 21:42

Cum ne PROTEJĂM de radiațiile solare. Adevărul despre BRONZ

 |  15:19
Cum ne PROTEJĂM de radiațiile solare. Adevărul despre BRONZ

Potrivit datelor de la Administraţia Naţională de Meteorologie, vineri şi sâmbătă, mai ales pe Litoral, indicele de radiaţii UV a depăşit nivelul 8, considerat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii foarte ridicat, mai ales pentru persoanele cu ten deschis şi pentru copii.

Radiaţiile ultraviolete cresc în intensitate vara. Pe harta României se vede cum sâmbătă, la amiază, în condiţii de cer senin, indicele calculat de meteorologi a depăşit 8 în zona litoralului şi în estul ţării, pe o scală de maximum 11.

Pe plajă, după ora 10, toată lumea ar trebui să fie echipată şi să stea la umbră.

Pe scala stabilită încă din 1986 de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, nivelul de radiaţii 1-2 este sigur pentru oricine, dar e doar prin ţările nordice. Între 3 şi 7 protecţia este necesară şi poate găsită fie la umbră în miezul zilei, fie prin îmbrăcăminte şi cremă de protecţie pe zonele neacoperite. De la 8 în sus e nevoie de protecţie suplimentară. Regulamentar ar fi să stăm înăuntru la miezul zilei şi să fim protejaţi de haine răcoroase şi pălărie, plus factor de protecţie.

Un tricou de bumbac sau o rochiţă, neapărat cu umeri, nu cu bretele, este echivalentul unei creme cu factor de protecţie 15, spun medicii


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-06-23Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz